Thursday, September 3, 2009

Catatan......Berbuka Puasa Bersama Keluarga


Salam,

Pasal Izzati nanti saya hadpet yer....tak tau ler apersal..kat opis nie payah sikit nak upload gambar..guna email pun nampak gayanya macam tak sampai-sampai jek email tue kat blog sayer nieh....tak aper lah..kita citer makan-makan dulu ek...

Hari Sabtu haritue, mahap la yer..entry tertunggak..... disebabkan keadaan yang tidak mengizinkan ku nak hadpet blog on time.... okey back to the story..... Hari Sabtu haritue kami adik beradik berkumpul kat rumah Abang Adi nak buka puasa..saja la kan...memang amalan every year...harus sekali kene berkumpul semua orang.....kebetulan pulak cuti sekolah so anak-anak sedara yang duk hostel pun boleh la join sekali...

Aku sampai awal kat rumah Abang Adi sebab nak konker dapur...cewah..cam la terer nau nak masak kan..... Abang Adi ngan Kak Liza tempah jek makan..so dapur tue.....saya dan en. somi yang konker yer...

Wallah....harus la nak tayangkan kan makanan aper yang dijamu pada hari tersebut...

ini Abie punya speciality...aper benda nie..orang panggil aper tue sambal tumbuk ek.... ikan bilis, cili api ngan belacan..di tumbuk dan di goreng...errr...bawang pun ada kot.... permintaan khas dari Kak Liza.....

cam biasa la kan..aku ni suka jek baking-baking nieh......so haritue aku buat dessert jek... Choc Marble Cheesecake ngan Bubur Sum Sum.... bubur sum sum ni lupa lak nak hamik gambo...komen orang lain...sedap yer.... kakak ipar aku suh buat bisnes lagik kek inieh..huhuhu.....sangat buruk.......tapi rasa sedap ngeh ngeh ngeh...sila puji diri sendiri...

ini pulak abie dok panggang..... ayam percik...... pun ini abie nyer speciality....kalau gather ramai-ramai memang suka beno la dia buat ayam percik nieh....

well di atas ini lah antara makanan-makanan yang ada, ada nasi tomato, ada satay, ada buah, ada donut j-co, ada sandwich..huhuhu bak kata kakak ipar ku....makan kat hotel harus dalam RM58 sekepala.....

gambar adik beradik tak hamik punggg.....makanan jek ku terjah....

1 comment:

please be nice to me