Wednesday, September 16, 2009

Catatan..... Komuter Lagi


Salam,

Disebabkan konomadkan haku dalam tiga hari nie..so entry semua adalah tanpa gambar yer... tengok la.... kalau rajin kang ku upload la gambar kalau boleh..huhuhuhu...

Nak citer pasal komuter lagik... yang memang sentiasa hazab yang haku tak tau la bila akan okay perkhidmatannya...

Semalam...dengan penuh gigih haku keluar office awal la oopss pocah rahsia.. semata-mata nak kejarkan tren pukul 5.08 petang....alih-alih sampai jek kat bawah platform...

"Tren ke Seremban yang dijadualkan pada pukul 5.08 petang telah dibatalkan perkhidmatannya, tren berikutnya ke Seremban akan tiba dalam masa 33minit" fuh sampai aku leh hapal dia nyer announcement..

Hazab tak hazab... setengah jam nak menunggu tue.... haku memang dah rasa panas hati jek... ngok ngek sungguh......aku tau kalau aku tunggu lebih lama kat KL Sentral nie memang aku tak leh masuk komuter tue sebab komuter akan penuh dan padat....

'Ting' - (bunyi idea masuk dalam pala otak haku ketika itu...ahakss)

Aku pun dengan toya jek melangkahkan kedua kaki.... pergi ke platform sebelah tunggu Komuter nak pi Rawang.... adakah haku nak menerjah rumah Acik Rehan...oh tidak.....ikut hati aku nak terus ke Stn. Bank Negara or Stn. Putra... tapi pk pk kang tetiba tren ala-ala cepat (bukan leh caya Komuter nie) maka haku pun hanya turun di Stn. Kuala Lumpur....

Memang orang tak ramai tunggu kat Stn. nieh... okey la jugak..tapi still hazab jugak nak naik Komuter sebab "Orang sangat ramai" (salah satu announcement yg penah haku dengo)....

Alhamdulillah dapat gak la naik...sampai kat KL Sentral....memang hazab.....lega selega-lega nya aku dah memang ada dalam komuter...tapi lenguh badan... aper seme tok sah cakap la...padat gilerrr....pastue orang memang main tolak-tolak jek sebab nak masuk jugak....

Bayangkan la segala bau yang ada dalam tue...uwaaaa..memang nak menangis jek rasa... (ish Abie....sedia tau lah...betapa ku sungguh hazab naik komuter ini).....

Dialog-dialog busuk memang banyak la keluar

"Komuter nie kalau tak delay tak ada masalah cam gini"

"Itulah....kalau komplen pun bukan ada kesan... dia orang tak buat aper pun"

"Tu lah..kalau tak nak cam gini tok sah la delay delay tren"

errrk....semalam dah la bawak banyak barang (kuweh rayaaaaaa)....

huuhuuhu..... nak komplen pun tak gunooooo...betoi laa..komplen lah berbakul-bakul pun.... ADO DIO KESAH!!!! NON HADO!!!...

Aper benda yang Rakyat Di utamakan tue!!!!! cessss....

2 comments:

  1. alololo teruk nye mah cm ni..

    pas raya da ok balik kot

    ReplyDelete
  2. entah ler harap-harap okey ler lepas raya...

    ReplyDelete

please be nice to me