Monday, May 18, 2009

Konsert Finale AF7


*gambar cilok dari blog Mr. Manager

Salam,

Huhuhu haku rasa rata-rata pun dah tau siapa yang juara AF7 haritue kan. Yeah....akhirnyer.... berjaya juga menjuarakan dak Hafiz nieh......akak sker..akak sker.....masa nak umumkan result malam tue..... memang haku sakit-sakit perut ler tunggu result...tak penahnya sepanjang haku tengok Konsert Finale nie aku rasa cam gitu sekali..mana tak..budak nie dari awal minggu lagi diuji dengan lagu-lagu hazab.... tapi he did well dengan semua lagu-lagu tugasan.

Honestly..... pendapat aku.. Konsert Finale AF7 nie adalah konsert yang paling membosankan dalam sejarah Akademi Fantasia. Kenapa? Entah...lagu-lagu yang didendangkan tak mendatangkan impak langsung. Taraf finalis pelajar AF7ie tak capai taraf Stacy and the rest masa konsert finale. Aku rasa silap lagu-lagu yang diberikan kepada student-student AF nieh... lagu hazab malam tue Yazid la..... alahai kesian aku tengokkan...

Dan tak penah-penah haku tukar siaran setiap kali tonton Finale nie.....haritue aku leh tukar siaran la pulak sebab haku bosan...yang betul2 menarik minat aku malam tue Hafiz dan Akim jek..... my comments about dia orang punya persembahan.

First Round

Hafiz - Kau Bunga Cintaku ooohhh dear..masa nie aku dah menggelabah gila dah..... masa tengok diary....sedap jek dengar dia nyanyi tapi malam tue aku tak tau kenapa dia macam out of tune. Member haku kata mic dia rosak..tapi dengar dak dak lain nyanyi guna mic kepala tue okey jek.... lagu nie tak boleh pukul...tak pecah dewan....dia tak leh tarik...tak leh tunjuk kan his real capabilities....arggghhh...haku dah mula rasa bosan.... lagi satu kalau la produksi kasi trim rambut a go go dia tue mesti lagi hoccay kan.....

Akim - lagu baru dia...Bengang sedap...walaupun pendek tapi aku suka.....mak dah donlod dah..ngeh ngeh ngeh..... macam yang pernah aku cakapkan pada entry sebelum nieh...budak nie memang nampak sangat transformasi dia...dari rambut awal minggu ala-ala kembang..ngan kumis yang ala-ala cam nak tua tak tua-tua...now dia jadi remaja yang memang remaja la bagi aku...tak ada la tua sebelum usianya.....

Yazid - errrrr..... nothing to comments la... nampak la effort dia...tapi persembahan yang tak meninggalkan kesan pada diri haku yang ala-ala buta seni nieh..ngeh ngeh ngeh..

Isma - akak tak hengat pun lagu ko ni dek..tapi akak gigih gak nak cari nak donlod.....

Aril - tak mo cakap pepe la..kang Pn. Zalia marah...ahaksss (kalau Pn. Zalia baca di Forum harus mennannnaaahhh....tinger agaknyer....eheksss).... whatevaaaaaaa....... muka ko cute dek...tapi akak tak minat la ..... kalau ko down to earth, ala-ala rendah diri harus gak aku minat ko nieh.... tapi lagu malam tue.... aku tak tau apa yang orang kata best...tinger aku dengar sumbang gak......eeeeee...

Second Round

Hafiz - wow wieeee.....kata la statement haku ni bias ker haper ker....ada haku kesah!!!!..... lagu dia first time dengar memang haku dah jatuh cinta Masih Jelas..masih jelas ditelinga ku ini....awal-awal lagi akak dah donlod dek non..... dah 100 kali ulang dah kat opis nieh..ahaksss.... but for me....masa dia buat persembahan minggu2 sebelum tue is much much better dari that night.......

Akim - ada orang cam tak paham konsep persembahan dia...ada orang tak suka...persembahan dia malam tue....ada orang kata suara dia hancus...kata lah aper pun....tapi aku bagi kredit kat Akim masa nyanyi lagi BENCINTA nie..... walaupun suara ala-ala pancit....tapi aku tetap sukakan persembahan dia.... mungkin nampak dia terlalu bersungguh-sungguh nak menjayakan persembahan dia tue...for me....its forgiven..waahhhh!!!.... dan tak kisah la orang tak sependapat ngan haku pun.....tapi aku rasa malam konsert tue memang malam Akim...tapi kesian ko dek dapat no. 3..... patutnya ko deserve to be in the second place...or maybe juara......

Yazid - again..persembahan yang aku lupakan...serius haku tak ingat langsung...

Isma - Cinta Adam dan Hawa...... best bagi aku effect angin tue jelah kot...but....betul la..she's a hotmama.....cantik laaa..uwaaa anak lima badan meletopsssssss.....haruskan haku juga harus beranak lima utk mendapatkan badan seperti itu....kah kah kah kah...(sherry amik statement ko kejap)......

Aril - walaupun aku tak berapa suka ngan mat sapel nieh....tapi kira okey la....effort dia tue aku puji laa...tapi dek nampak cam kurang ajar la pulak main campak-campak kertas juri tue.... heran lak haku, tak kene pulak dia ngan juri malam tue..... dek... dengar nasihat Edry tue.. 3 bulan dok terbenam dalam AF tue..umpama 30 tahun orang dok nilaikan ko.....so pandai-pandai la bawak diri yer dek....

Persembahan lain-lain malam tue..aku tak ingat..aku cuma ingat persembahan Stacy jek.. bila aku bandingkan Stacy ngan budak-budak finalis nieh.....huh jauh panggang dari api..... anyway..walaupun undi tahun nie melebihi dari undi-undi tahun lepas..... tapi aku rasa...transformasi yang diwar-warkan tue tak berjaya... dalam erti kata lain GAGAL kaedahnya....

Satu lagi tahun yang boleh aku lupakan...except for Hafiz...and i do hope he will work hard to be good not only in Malaysia but International...jangan la Astro sia-siakan dia sudah ler...apa yang aku tengok artis-artis naungan Astro nie ala-ala suam-suam kuku jek... Mawi pun ala-ala sonyap dah...huhuhuhuhuhu...

Disclaimer:
Ini hanya pendapat peribadi haku jek......pendapat dari seorang yang meninati hiburan dan AF... yang memang tak ado knowledge pun pasal dunia hiburan nie melainkan haku teramat suka la menyanyi dan berkaraoke....ngeeeeeeee..... Abie bila nak bawak gi karaoke nieh....you dah janji you know....






1 comment:

  1. Anonymous2:41 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me