Wednesday, October 29, 2008

Update Anak-Anak

Salam,

What?...what??....what?? okey lah okeylah...aku tau aku tukar layout lagik. Ekekekeke macam yang pernah aku cerita kan sebelum2 nieh ler kan, aku kan cepat bosan. So this time aku cari free template jek. Terus aku tepek kat sini, huhuhuhu...nak create2 sendiri maleh la pulak.... so carik yang agak-agak memenuhi citarasa aku tukar je lah....

Anyhow...aku nak update pasal anak-anak la kan...

Izzati

Don't know why la kan...lately nie seems that dia makin manja dan makin mengada-ngada dan makin senang menaikkan temperature aku. Nak kata dia lasak tak jugak. She's kind off cam kakak-kakak and mak mak nyer type. Tapi manja dan mengada dia tue yang senang sangat haku nak naik hangin. Kadang-kadang tak leh silap sikit, dia punya melalak, aduhai..bisa pala haku pusing.

Next year she will be 5. Aku tak survey pun lagi tadika mana nak sekolahkan dia. Ramai gak heran apasal la aku tak sekolah kan dia masa dia umur 4 tahun lagik. Mmmm..entah la... aku rasa aku memang target nak sekolah kan masa dia umur 5 tahun. Konon-konon tak mo dia bosan bersekolah. Errr am I making the right decision. Well my daughter and I think I know whats best for her.

Iskandar

Waaaa my bujang ni makin lama makin melasak. He's kind off panas baran and suka sangat lepuk kakak dia. And just imagine, tak tau apa yang dia jaki sangat ngan kakak dia, selagi dia tak puas hati dia akan ketuk or pukul or tarik rambut kakak dia dengan muka yang sangat-sangat cheeky. Dan setiap kali dia tarik rambut kakak dia.... harus putus segenggam urat rambut kakak dia tue. Dah la halus. Dia pun dah pandai imitate orang, macam bila ajar dia sebut perkataan dia boleh sebut, macam Mami.... amiiiii.... Abie... Babi (ooppsss he still cannot say this word properly...) tapi kadang-kadang manjadi jugak dia sebut. Kakak.....atakkkkk..... Lampu.....ampuuu.... kipas.....tipasshhhh..... cicak....cicak...(yang ni cam clear pulak dia sebut).

Iskandar dah pandai menari....hahahah aku nak tergelak jek tengok dia joget-joget bila dengar muzik. Tak berkesempatan lagi nak amik gambar dia time dia berjoget tue. Nanti2 lah bila ada masa aku akan amik video dia berjoget tue. Head banging tau..... jangan main-main. Dan dia sangat-sangat suka buat-buat terperanjat. Hah! Hah! Hah! ahakssss....

Satu perangai dia yang aku kurang gemar...suka sangat ngintai orang dalam bilik air. Bilik air bawah kat rumah tue memang tak leh tutup rapat sebab terhalang dengan getah paip mesin basuh. So kalau sesapa nak lepas hajat setakat tutup rapat je lah tanpa berkunci, dan satu kepantangan dia bila nampak orang pergi bilik air, harusssss dia mengikut. Dan pandai pulak tue dia tolak pintu bilik air tue...dah la jenis sliding...bila dah terbukak pintu tue dengan muka yang nakal tue.....sengih-sengih....sambil mulut hah! hah! hah!.....

Oh!!! Anakkkkkkk.......

3 comments:

  1. so cute n noty boy dak iskandar neh!!
    hehhehehhe..

    ReplyDelete
  2. biasa lah tu. Anak punye pasal, kite kena sabau. Aku nie anak sorang pun, mcm anak 3-4 org nak jaga...he he he

    ReplyDelete
  3. Mah...aku pon hantor anak2 aku masa omo 5 tahun gak...,sedih woo tgk anak2 masuk skolah....huhuhu...masa Sophea masuk tadika aku sedih..masuk darjah 1 pong aku sedey lagik...dah besau dah anak aku.....huhuhuhuu

    ReplyDelete

please be nice to me