Wednesday, October 22, 2008

Teambuilding - 17 Okt - 19Okt 2008

Assalamualaikum,

Weekend lepas setelah hampir setahun setengah pending nak pegi teambuilding akhirnya aku pegi jugak la Teambuilding, huhuhu anak den dah setahun setengah dah, baru ler pergi...bila nak pergi tue seme yang ala-ala veteran kat company nie seme heran awatnyer la aku baru nak pegi..abih nak buat lagu mana.....first time nama naik Iskandar baru baper bulan...second time naik pun bagi alasan sama...pastue punya la lama pending..bila nama naik..aku pulak kene jadi committee utk offsite meeting kat PD...nak tak nak....after raya bila nama dah naik..have to go ler kan....dok la pending jekkkkk nanti kang sampai ke sudah tak pergi..or kang tak dak geng nak pegi alang-alang Kak Fidah ada sekali dalam this group...

Mula-mula rasa cam cuak la jugak sebab bila tengok list nama...alahai..seme muka muka baru kat company nieh which is aku tak penah tengok dan tak pernah jumpa.....mak nie dah ler ala-ala sombong (orang kata) nak start mingle tue memang a bit tough la for me...hahahaha tough kerrr suka suki jek.... bukan la tough....when i'm alone and to start a conversation with stranger....memang tough la sangat...but when in group....haku nie dah jadi mak dara lupa diri ler pulak..kui kui kui.......

Bila dah patah kaki nieh...(kereta tak dak)...memang rasa payah beno nak bergerak sana sini.... masa kene pegi teambuilding nieh, kene la mintak khidmat HR utk sediakan transport... on the first day 17hb Oktober 2008, kita orang bertolak dari office dalam pukul 4 petang.... masa tue hujan weh..lebat gilerrrr..... al konon aku dah terbayangkan kesejukan yang akan melanda di Awana nanti...weh tak citer ek kat mana teambuilding aku nieh.... heheheh benornya teambuilding nie kat Awana Genting.... bila citer ngan orang seme kata bestnyer...best..memang best..... ehehehehe...

Sampai kat Awana lebih kurang dalam kul 6...patutnya 5.30 dah leh sampai...tapi driver tue baik ati bawak kita orang pi ronda2 sampai ke puncak (ahaksssss) driver salah hotel daaaaa..... ada dia pegi bawak kita orang kat Genting Resort..huh kalau teambuilding kat situ, aku rasa..harus tak masuk kelas..pegi merendak jek di kawasan persekitaran....dah la on weekend..sah sah ada konsert kat situ...tapi aku tengok banner...konsert Artis Hong Kong jek banyaknyerrrr...cong ceng cong ceng ler.....



Dah sampai tue, ala-ala bak kata orang..sebatang kara....hehehehehehe..mano nak poyie nieh.... HR yang patut naik ngan kita orang tak naik sebab ada keje (ye ker Lizs) so kami nie 9 orang yang naik van nie layan diri sendiri ler.... ngeh ngeh ngeh..yang bestnyer organizer menyorok....laaaaaa...patut la....rupanya bilik seme dah siap tinggal nak amik kunci jek.....

Company yang organize teambuilding nieh Itwerks Global (kalau hamba tak silap)... En. Azman jadi facilitator di samping faci-faci yang lain.... Trez, Reen and Syakir (waaaaah..haku ingat nama depaaaaaa menakjubkan.....very very theeeee)
Malam pertama....program start lebih kurang dalam pukul 9 malam la cam gitu...tak ada la aper aper pun..masuk kelas.....kelas motivasi..ngeh ngeh ngeh..kenalkan diri... form group...uwaaa tak satu group ngan Kak Fidah..(masa aku terasa teramat-amat cuak....) yer ler...group aku seme dak dak baru..... eh mak tak reti la...tak reti..... tapi bila tengok ada sorang yang ala-ala gediksssss ekekek sorry ek Ana.... aku pun dah terikut gedik dah..nampak sangat aku nie Extrovert person.... when people around me kene la yang satu kepala.... haku pun jadik gilerrr....

Belum start kelas lagik dah sibuk nak bergambar sakan...gambar seperti di atas....ngeh ngeh ngeh......

2nd day program... start lebih kurang dalam pukul 7 pagi.... dengan stretching (spelling???) ngan morning walk.... masa nie batuk aku dah makin menjadi-jadi...alahai.... bila dah batuk, jalan2 pulak...memang rasa semput la sangat-sangat.... dah la hari kedua nie banyak program yang menggunakan fizikal.....huhuhuhu..sanggup ker haku nieh....

lepas morning walk, ada la kelas..... lepas tue after zohor prayer kita orang start program yang dinamakan Prasarana Explorace..... masa nie tak ada amik gambar pun sebab tak ingat langsung nak bergaya2 ker..aper ker..(ada gambar...tapi camera company).... memang la banyak berlari...dan semputan aku makin menjadi2...batuk giler2 punya lerrrrr.... dapat gak la group F-17 (group aku ler tue....) no. 2..jadi la kan....

lepas explorace tue...ada pulak corporate war game.....game yang sekali lagi memerlukan stamina yang banyak...haku awal2 dah tarik diri dah....tak larat wehhh batuk tak berenti.... memang mengah betul rasanya.....tengok je lerrr depa tue main...dalam pada semput2 tue pun.... menjerit tak ingat dunia gak....ala-ala nak sokong group sendiri..dan yeahhhhhhh...berkat aku tak main game nie... F-17 menang......mengalahkan group Sniper dan Kamikaze.....ekekekekekkeke........ha ko amik sampai 3 orang seluar koyak main corporate war game nieh..(ala game dia baling belon kat pihak lawan...perang perang la gitu....)

lepas tue ada game dalam kolam pulak..this time...ku malas nak berendam..ko duduk tepi je lah.... akhirnyer Group 13 Teambuilding nie berjaya pecahkan record 6 minit utk siapkan puzzle..... camner gamenyer..kami di beri satu ayat..... dan kene carik huruf2 dalam kolam utk disusunkan huruf2 tersebut menjadi ayat yang diberikan tadi..... dan katanya kami pecah rekod..ngeh ngeh ngeh.........

psstt satu hari suntuk pakai baju yang sama.....so just imagine how mashemmmm it is....kui kui kui.....



Malam aktiviti ringan jek...ye lah one day penuh ngan aktiviti fizikal malam we just had BBQ Dinner ngan Karaoke session....ngeh ngeh ngeh...all time favourtie nie sebernanya karaoke nieh...tapi disebabkan umur dah makin meningkat.... tak ada la nak tayang sangat kegedikan nak join karaoke nieh......tapi tak boleh tahan...dalam pada batuk-batuk dan semput tue...sempat gak la ku menyanyi dua lagu.....lagu cari makan Ruth Sahanaya - Kaulah Segalanya ngan Dua Insan duet ngan one of my group member..... Epul..... ehekss sedap sore diyer weesss.... leh jadi teman duet haku kot kot ada karaoke contest company lepas nie..(ada hati lagi tue nak masuk...lupakan je lah azimahhh kasi can dak dak muda niehhhhh)....

itupun sib baik tak nyanyi lagu Inul ngan Dak Ila...ahakssss..kalau tak....lagik gedik...... bila tengok balik video kami nyanyi ramai-ramai lagu Sama-Sama tue... Ya Allah..... gedik melampau tul la Azimah ini....... tak sedo anak dah dua tue....ish malu malu...... memang mak dara tak sedo diri (kak kasih...ahaksss masa ni ku teringat mak dara terlepas masa event avon..... ngeh ngeh ngeh....)
Third day..... we just review back what we had during the last two days....what have we learned...what do we know about ourself..about others........ flashback activities ...tengok gambar-gambar...... hahahaha banyak gambar candid sehhhh......and terserlah ketembunan haku yang makin menjadi-jadi...(uwaaaaaaaaaa).......

Anyway...... walaupun asalnyer aku rasa berat hati sangat nak tinggalkan anak-anak utk pergi ke teambuilding nieh...it was fun and nice though...dapat berkenalan ngan staff2 junior kat Prasarana nieh..... rupanya aku nie.... tak berubah laku lagik...dok lagik tergedik......cam zaman bujang2 dulu huhuhuhu.... Abie..sorry ler.....isterimu ala-ala lupa diri sat bila jumpa kenkawan yang satu kepala dapat la wat aktiviti2 yang ala-ala giler jugak..ngeh ngeh ngeh......


last but not least.....gambar kat atas nie..view from our hotel....... nice kan..tengok kabus2 tue..cam kat obersee jekkkkkk..... tapi sebenarnya kat Awana nie tak ada la sejuk mana pun.... kami bertolak balik dalam pukul 2 petang hari ahad tue......aku sampai rumah dalam pukul 4 lebih..ye ler..naik LRT..pastue naik komuter.....badan sakit2 nieh...tapi have too......tak ada saper nak anto sampai ke kajang pungggg sedo sedo ler diri tue sikit wehhh... Abie meniaga.... sib baik la kat komuter kajang..adik ipar ku sudi nak pickup den.....

kul nam haku bantai tido...paksa anak2 tido sekali....penyudah..depa bangun kul 11....uwaaaaaaa......the journey as mother and wife...begin backkkkkkk...... huhuhuhuhuhu.......

No comments:

Post a Comment

please be nice to me