Monday, January 30, 2012

Catatan....Tragedi mesin basuh eh membasuh kain


Adoih!!
Tengok la gambar kat atas nun
tragedi membasuh kain weekend lepas nieh...
sakitnyer lah jiwa...

Baju baru tau....itu baru dua pasang...
ada satu mesin kene...

Macammana la leh tak perasan langsung ada kertas sok kabor / iklan termasuk dalam mesin
nak sidai jek uwaaaaaaaaaaaaaa
rasa nak meraung pun ada...

Tak tau nak kata la..sakit ati ker aper ker..
salah sendiri kan....apasal tak cek betul2...

Jenuh haku menembak baju baju tue ngan air paip...
dengan harapan kurang la sikit bulu2 terlekat tue

Elok2 satu load mesin....aku buat tiga kali loading
bagi sikit2 tapi air baaaaanyak giler...

Baju anak2 sib baik la boleh diselamatkan lepas dibasuh kali kedua..
tapi baju haku tue tak leh selamat dah wehhhh
melekat2 bulu....
3 pasang sweater anak-anak pun sama tak leh selamat dah...

Haish tapi haku sidai gak la semalam....kering2 ku kibas2 la....
simen penuh ngan kertas2 bertaburan...
memang banyak gilerrr kertas rupanya....

Nak kene beli menatang roll tue yang lekat habuk tue...
tak pun silap aribulan ada gak ku vacum baju2 yang kene tue...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Catatan....Bebel Kosong

Assalamualaikum,

Dua tiga menjak nie asik la membatak kat FB jek kejanya..
entah bila nak rajin update blog pun tak tau..
rasa macam citer yang sama jek nak citer..
bebalik itu jugak eheh...
Pasal pregnancy pun bukan la nak kata tak excited.. excited jugak....
nak nak perut pun dah rasa baby gerak-gerak tendang-tendang...
tapi rasanya same old same old..
cuma macam biasa aku memang berdoa moga dipermudahkan proses kehamilan dan kelahiran...

Work wise....same old same old...
rasa cam keliru ngan diri sendiri pun ada jugak nak pindah keje...
mana nak dapat keje yang cam skrg relaks lepak..
sampai office jadik markas niaga..
kalau tempat lain mampus ler nak dapat cam gini kan...
kot kot terbizi ker...tak ada can nak business cam sekarang...

Baking business aku put on hold la kejap..
mood membaking memang dah ke laut dalam...
nak memasak pun memang aku lepas tekak utk anak anak jek..
nak baking lagik ler tak koser..... 
dok pk...ada baby sok.... ada masa ker nak membaking...
hhhhmm...bebel2 bodoh jek lah pagi nie yer....



Tuesday, January 17, 2012

Catatan....I'm 5 months pregnant


Macam hampeh dah taip panjang2 aku lupa pulak yang nak haplod gambar dah kene block kat opis nieh...
kene masuk html baru leh haplod gambar..ngok ngek betul...

Diam tak diam dah 5 bulan aku mengandung rupanya..
rasa cam baru jek dapat tahu mengandung haritue....

Aku pun dah tak ingat aku 21 ker 22 minggu...
sebab nak kira based on tarikh last period tue tak leh pakai...

Scan last week... doktor kata lelaki
wah agak2 leh kurus tak aku lepas nieh..
menjaga 3 orang lelaki kat rumah tue...

Izzati la cam frust sikit....
tak per la kakak kententuan Allah kan
mana nak tau tup tup keluar sok perempuan...eehehe
kuasa Allah kan mana kita nak tau...

Well ini la latest picture of me...
makin kembang semangkuk....
muka, hidung, bibir seme dah kembang....
5 bulan dah cam 7 bulan
gini ler kalau dah jenis perut tebal kan....

 

Catatan....Emosi



Entry pertama di tahun 2012, 
aku terus nak meluah rasa.... 

Penat kadang-kadang nak hadap amarah orang nieh kan 
rasanya seme benda yang kita buat tue seme serba tak kena... 

Bila kene tinggi suara tue rasa macam semua kesalahan dah hempuk kat kita kan... 
kadang2 bukan salah kita pun bila dah kene marah tue otomatik jadik salah kita kan.... 

Sensitif ker... 
memang la sensitif.... 
terusik jugak hati kecil nieh... 

Perasaan, hati, rasa, letih, penat, aper seme tak terfikir agaknya kan... 
entah lah... 

Kena hadap selalu la kan.... 
nak buat camner sabar jek lah.... 
nak komplen ker nak aper ker... 
tak yah la kan.... 
cukup jek lah layan diri sendiri layan perasaan sendiri.... 

Cakap pun bukan orang paham pun..... 
pahamkan diri sendiri jek lah yang orang tak mungkin akan nak faham diri kita dan keadaan kita kan.....