Thursday, December 22, 2011

Catatan....Happy 9th Anniversary!!!

Sepatutnya entry nie dibuat semalam tapi entah la...banyak sangat urat yang putus sampai haku terlupa tarikh anniversary sendiri... dok teringat macam lama jek lagik tarikh 21hb nieh... sekali kul 10.30 malam masa on the way nak pickup Abie kat Stn. LRT dapat sms dari Abie.... dia pun sama lupa daaa....ehehehehe..baguih la kan laki bini dedua lupa..





Anyway!!! Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang ke 9 Tahun Abie... Kita dah lalui banyak perkara sepanjang 9 tahun perkahwinan nie Tawa dan tangis mengiringi ikatan ini.... Tiada apa yang saya harapkan melainkan kasih sayang yang berkekalan dan tanggungjawab yang berpanjangan... Moga apa yang berlaku menjadi pengalaman dan pengajaran yang boleh dijadikan panduan dalam kita mendidik anak-anak... Salam kasih sayang.......


 

Monday, December 19, 2011

Catatan....Iqhram in action!!!!


Kesian anak Mami sorang nie...
jarang beno hapdet pasal dia kat blog...

Meh Mami hapdet yer...
tapi banyak gambar parkinson...

pakai hp jek kan....mana ada camera
camera konon dslr tue dia punya cable pulak entah kemana hilangnya..
gambar raya terperam dalam tuh....


dak tecit nie kadang memang buat hal sendiri jek
bila abang ngan kakak main berdua
dia tak heran pun buat hal dia sendiri jek...
main la apa yang patut...

abang ngan kakak layan tivi...haku layan diri yer dek....


kesian..merenung masa depan...eheheh 
ni dok tengok abang ngan kakak main kat luar..
adek tak leh main.... kasut tak ada...
mami tak beli lagik.... eheheh....



tapi tang lappy memang dia cemburu sungguh
tak leh la tengok sesiapa pun mengadap lappy
dia pun nak mengendeng sama....
pastu terjerit2 la kakak ngan abang panggil mami suh ambik adek..

wah ini ambik peluang kakak ngan abang nak tido dah
dia gi duduk..konon nak main la tu..
mami kata kat adek..nanti dek dua tahun sok baru leh main....



lupa nak citer... Iqhram dah leh jalan masa dia berumur setahun lagi sehari nak sebulan..
ehehehehe....
now kedek kedek jalan ...
masa memula dapat kaki macam orang mabuk pun ada..
meronda satu rumah....
tak puas puas....



hah!! hamik!!! tak dapat duduk...haku panjat terus.......
tak bagik lagik saya main.... kan saya dah panjat!!!



wahhhh hemsem tak saya pakai cepek!!!


hahahaha ini gambar seme telah dihaplod ke FB..
mami jek hampeh tak mo haplod kat blog...

sian...gambar2 adik seme dalam hp jek....

now adik cam kene sawan nak dapat adik
tak leh hilang dari pandangan mata 
dia punya melalak makkk oiii..
mami pun jenuh nak layan....

nak mandi nak pi toilet pun seksa dekkkkk....
ini budak manja bucuk sorang nieh...







Catatan....Dialog ngan Kakak


Jap sapu sawang mana yang patut....
bilanya la momentum nak hapdet blog nie datang balik...
asik dok hapdet status kat FB jek...
baik haku hapdet kat blog kan

tapi tue lah..malas dan mood langsung tak ada la skrg nie nak hapdet blog


Gambar kat atas gambar kakak kat Melaka..ikut Ibu dia berjalan...
nak harap aku ngan Abie dia..tak berjalan la bebudak nieh....

Nak citer pasal dok borak ngan dia petang semalam...

Mami: Kalau kakak dah reti sidai kain leh la tolong mami sidai kain kan

Kakak: tue lah...kakak kene carik kerja dah besar nanti..kalau ada duit boleh bagi mami sikit...kalau tak ada keje terpaksa la kakak jadi pelukis, jual kat orang.... bukak galeri ker (galeri tawwwww....).... tak pun kakak kene pegi paris jual lukisan kat sana..... (pariss tuuuuu)

Mami: dalam hati....tinggi nya cita cita anak dara aku nieh.... motif suh sidai kain ngan jadik pelukis...tak tau mana link dia ehehehehe...

Benonya.... aku cam terkujat dengar dia sebut galeri tue.... dan paris tue...
mana pulak dia tau galeri dan paris, mana dia tau paris ada ramai pelukis...

Dah dua kali dia sebut pasal nak jadik pelukis nie..
eh dia tak kata pelukis tau dia kata artist....
wah!! Mami pun lupa yang artist tue memang pelukis sebenarnya...eheheh..

So far bakat dia dalam lukisan nie aku nampak dari segi mewarna jek lah
lukis betul2..belum lagik...... kalau sungguh dia nak jadik artist nie..tak per lah kan
kalau dah itu minat dia...tapi banyak nau cita-cita dia..

nak jadik doktor la..nak jadik cikgu la...ni nak jadik artis pulak..
tak per..layankan jek....