Thursday, November 10, 2011

Catatan....Bila Tiba Kemuncaknya....




Bila tiba kemuncaknya
aku rasa hati aku seakan mati
seakan kebas...

Ini kah kemuncaknya....
perlu ke aku buat keputusan...

Ada jalan lagi ke utk aku....

Ya Allah...dugaan apa kah ini......

I really need a shoulder to cry on...and on....and on......







Wednesday, November 9, 2011

Catatan....Suci jek muka kan...


Pagi tadi tak ada keje...
ku telek muka anak sorang sorang masa masing-masing tengah tido

aman jek muka masing-masing...
suci jek.....
tak ada masalah langsung kan...
jujur betul muka kanak-kanak tengah tido kan......










Abang tido mata terbukak....
orang kata degil....
memang degil sokmo...



Catatan....3-3 Flat!!! 2 Hari sebelum Raya!!







Ya..gini la rupa budak-budak nie dua hari sebelum raya...
flat abih....

Adik memang dah sedia demam....keluar sepital pun kurang sihat lagik..
so dah start tak sihat...
hari yang tenang....kami anak beranak pegi berbuka puasa di luar...

Izzati dan Iskandar makan benda yang sama
Abie ngan Mami makan hok lain...

Esoknya pagi-pagi kakak muntah dulu..
ingatkan pagi jek...
sekali di susuli pulak dengang abang...
ingatkan kejap jek...

hamik!!! bawak sampai ke petang..... 
muntah-muntah....sib baik dah reti pegi ke toilet..
tapi sekali dua terbabas gak la.....

Iskandar sampai ku bekalkan besen.... utk dia standby...
aper benda tak leh masuk...
air kosong pun keluar balik..aduyaiiii risauuuuu......

Mujur adik memang kene buat nebulizer pagi petang...
iyer lepas keluar sepital kene wat neb gak 6 jam sekali...
(lepas checkup kene neb lagik...)

so neb petang tue sekali harung seme bawak jumpa doktor...
kalau tak klinik tue dia orang yang punya...
pegi haritue seme melepek....

Gambar kat atas tue dua hari tue...dedua hari melepek..
ngan adik adik melepek....

Abie ngan Mami jek prepare utk raya (budak2 biasa selalu menyibuk jek)
sunyi sepi rumah..... memang sunyi sangat...
budak-budak seharian baring jek tido jekk..tak larat..
kalau bangun memang muntah.....

Mujur nak raya masing-masing sihat sudah...
kalau tak.... raya kat rumah jek ler...

(ahaks..lambat tul citer raya nak publish, janji hapdetttt....)




Tuesday, November 8, 2011

Catatan....Citer lama yang dibarukan

Ntah haper haper jek kan tajuknya..
harus la...baper bulan la pulak tak hapdet blog
citer raya pun tak ada...
raya haji pun tak wish...

susah tul nak dapatkan balik momentum nieh....



iyer..citer lama yang dibarukan....
lama tak lama pun raya puasa haritue lah....
si kecik comel sorang nie....kisahnya kene admit kat sepital
pecah rekod betul....
tak ada sorang pun yang tak pernah kene admit 
seme mesti kene admit..

punca kisahnya...si bujang nieh...batuk ngan selsema..
tapi tengok dia tak ada la teruk sangat..
ku pun tak ada la pulak dengar dia wheezing ker aper ker..

seminggu sebelum raya saja gatal la pegi sepital sebab iyelah
dah lama batuk ngan selsema tak bebaik kan
risau jugak rasa hati...
terus pegi jumpa Mak Afifah kat KPMC tue kan...

huhuhu doktor tak cek pun dengar jek deru nafas bujang kecik nie..
doktor dah start bebel kat haku..huhuhuhu....

mama....anak you ni wheezing nieh....
camner nie mama.... okey kita buat nebulizer..kalau tak okey gak kene admit..
ah sudah..lagik seminggu nak raya..
masa nie ku memang ada amik tempahan buat kuih raya....adoiiii
camno nie boleh ker nak hadap anak masuk sepital ngan nak buat kuih raya nieh...


Abie pulak kata..ikut mana yang terbaik..
sebab kalau duduk rumah 6 jam sekali memang kene buat neb...
so nak tak nak....kene gak la admit...utk  buat neb dua jam sekali...

okey... masuk senin....rabu keluar...
keje mami sepanjang duk sepital nie....
once anak2 dah tido..(seme berumahtangga kat sepital yer)...
mami lari balik rumah buat kuih raya...
perkkh superwoman betul mami masa tuh...

siap kuih raya mandi siap2 bagai sebelum subuh balik sepital balik....
sahur ngan abie, ngan izzati...
then abie ngan izzati balik rumah.... abie gi keje..izzati gi sekolah mami hadap anak2 kat sepital
iskandar tak leh berenggang ngan maminya...



Dak Iqy mujur tak kene drip ker aper ker..
sekadar neb jek masuk ward tue..
kalau kene drip pengsan mami nak jaga...

masa duduk sepital pun melasak tak ingat bujang kecik sorang nieh...




muka budak kene buat nebulizer...
ini masa first day gi klinik sebelum kene masuk ward...
lepas tue asal nak neb jek melalak...
tengok mood...rasa2 okey dia tak nangis
kalau tak melalak tak renti-renti...

treatment sampai la lepas raya....
doktor siapkan bekalkan inhaler lagik
bukan utk prolong use
tapi doktor kata raya nie macam makan takut dia batuk non stop...

alhamdulillah.....lepas raya
cek balik.... wheezing seme dah hilang......
baru la boleh dikatakan discharge from the hospital....
kalau tak harus lepas raya kene admit lagik...

okey lepas nie jangan sesapa admit lagik yer (eceh macam la boleh di agak-agak)..
compassionate leave mami udah abih!!!!




Catatan....Rindu!!!



Rindu ngan dak tecit nieh....
tiga hari tiga malam melayan karenah dia dalam kelembikan
melayan kemabukan...

naik keje hari nie dok teringat rupa cemek dia tuh..
pagi tadi bangun awal.... mami ngan abie kat atas dok siap2 nak gi keje
mami tengah solat dengar bunyi budak panjat tangga..
merengek2...

toleh2 dia dah sampai atas sudah..ngan muka cemek2...
manja sangat budak nieh...
muka serius semedang..susah nak senyum..
tapi kalau ngan keluarga sendiri memang murah senyum...

kalau ngan orang tak biasa.... asik la nak melalak jek...
kakak ku kata nak beradik gitu ler perangai nyer..

tiba-tiba cam sian pulak...
baru setahun dah nak beradik lagik..
cam tak puas jek mami nak kelek adik nieh.....
nak gomol-gomol adik nieh..
next year lum 2 tahun dah dapat adik...

tapi Iqy tetap comel...
mami sayang Iqy gak..... 
sayaaanggg dia!!!!



Catatan....Menjerit!!!!



tak tau lah...
tapi rasa nak menjerit jekkkk
menjerit sangat-sangat sampai hilang suara...
adoi.... ini la saat-saat yang ku tak suka sebenarnya...

bukan ada pepe pun tapi rasa libang libu
serba tak kena..
buat ni tak kena buat tue tak kena....
tapi sebenarnya bukan ada pepe pun...

arrggh serius aku rasa nak menjerit jek....
urat atas mata kiri sudah sakit nieh.....
kalau dapat tido bestnya....

eeeeee benci lah rasa cam nieh....