Monday, October 31, 2011

Catatan....Another one is on the way!!!!



Macam aper jek kan tajuk tu....
tengok gambar pun dah tau kan aper yang aku cuba nak sampaikan..

yes...another one is on the way...
yeah!!!!!...... si kecik baru masuk setahun udah nak beradik...
rezeki...asalnya memang ku terkejut jugak bila dah delay tu kan...
plan yang disengajakan...eheh...sebab ingat nak try next year....

Ingatkan memang lambat...masuk dua minggu aish... tak mai mai pulak bestfriend tue kan..
cek cek....positif....kononnya nak rahsia.....
nak tunggu meletup jek baru nak canang...
tetiba...datang pulak masalah problem...
bleeding.....tak ada la banyak....tapi ada la kan...
wah cuak sudah...sebab ikut pengalaman memang tak pernah pun bleeding
kecuali sekali masa keguguran haritue...

Masa tue memang ingat nak tunggu tiga bulan baru nak pegi checkup
tapi sebab bleeding, pergi la jugak jumpa doktor bulan lepas...
plus minus cek cek dengan tarikh last period bagai
aku dalam 7 minggu la masa pegi checkup tu...
pegi ngan gynae biasa aku pergi
doktor kata..... no heartbeat...aku dah macam terkaku dan terdiam...
biasalah kan pergi swasta.... mesti dan dan tue jugak suh cuci kan...

Tapi aku request nak tunggu jatuh sendiri.... bleeding memang tak banyak pun... sikit bebeno
masa pegi doktor tu pun tak bleeding pun....
tapi doktor kata no heartbeat...
termenung jap.... sudahnya mintak referral nak cuci kat Hospital Serdang jek..

Pegi checkup on Monday.... petang tue jugak haku terus terjah Serdang....
pegi O&G klinik dia.... tak dapat jumpa doktor... nurse bagi appointment lagi dua minggu
hati dah sangat-sangat cuak...dan sangat-sangat takut...macam2 rasa terpa....
kenapa nak kene tunggu lama sangat.....

Jumaat tue ajak Abie gak kita terjah jek Serdang lagi sekali...
kali ni pegi lepas office hour... terus terjah emergency jek...
cakap aku bleeding..... perut pun memang masa tu tengah tak selesa...
dan dan aku terus kene masuk wad separa kritikal....

Doktor cek...dia kata..tak per kita tunggu seminggu lagik..
you pun bleeding tak banyak..... i bagi you appointment lagi satu minggu....
jumpa gynae terus....

Okey hati tue sedikit lega...bila doktor kata suh tunggu seminggu...
aku tanya jugak tak apa ker biarkan dalam perut nieh
dia kata no problem..kalau sakit or bleeding banyak terus datang emergency jek...

7 Oktober appointment aku ngan gynae kat Serdang...
dalam pada nak menuju tarikh tue....aku ngan Abie dah pasrah dan redha jek..
yang buat aku tak tahan.....mabuk masih datang... muntah, lembik segala apa yang aku rasa time pregnant
memang aku alami.... otak memang kusut sangat...

Tiba masa....pergi scan 7 Oktober tu....hati aku memang berdebar sangat..
memang ikutkan ku dah pasrah gila....redha  sangat-sangat dah
bila doktor suruh baring....
hati ni tak semena-mena berdoa... Ya Allah...biarlah zuriat ni ada Ya Allah.....

Doktor tanya masalah...bila ku cerita...dia cek..
Eh!!!.... ni ada nieh....heartbeat....cuba Puan tengok....
aku rasa cam nak melompat jek.....
Syukur Ya Allah..... Syukur sangat-sangat........

Tanya period aper seme.... mungkin ada yang tak betul somewhere...
"Ada Puan, ada heartbeat nieh..., okey saya bagi lagi appointment lagi dua minggu ya... kita tengok progress macam mana"

Aku pun okey....cakap ngan En. Abie...kami masih cool jek....awal lagik
28hb Oktober haritue aku pegi lagik Serdang utk second scan...

Scan scan itu lah gambar kat atas tueh...
"Semua nampak okey ya Puan, heartbeat ada.... Puan dah leh bukak buku dah tunjuk gambar scan nie...kita ikut EDD size baby yer Puan, EDD Puan on 26 Mei 2012"

Memang confirm....baby ada...heartbeat nampak..baby pun grow..... Alhamdulillah sangat...
ambik gambar scan tue MMS kat Abie....
ingatan nak rahsia..sekali Abie canang sudah kat facebook...
excited sangat....

Yer...no. 4 is on the way.........

Doakan semua selamat sehingga ke akhirnya ya...

Sedang mengadap fasa lembik yang tak berkesudahan.......






Thursday, October 27, 2011

Catatan....EAR THERMOMETER




PRE ORDER

ETA: END OF NOVEMBER
DUE DATE : 30 OCTOBER (FULL PAYMENT NEEDED)

ETA : END OF DECEMBER.
DUE DATE : 25 NOVEMBER 2011 (50% DEPOSIT UPON ORDER)

BOLEH PILIH MANA-MANA ETA. 
BAGUS UTK IBU IBU YANG ADA ANAK KECIK
CEPAT DAPAT RESULT.


Market Price : RM100-RM200
My Price : Please inbox me (less RM100 - excluding postage)

SAPER SAPER RASA MY BFF LEH DAPAT HARGA BEST....HAHAHAAH SAPER LAH TUH YERRR.... KIDDINGGGG....

BERMINAT SILA SMS TERUS KER 012-3160358 

SPECIFICATION:
Type:Household Thermometers
Place of Origin:China (Mainland)
Material:Plastic
Model Number:#796
Brand Name:hlcs
Thermometer Type:Digital
Thermometer Use:Ear Thermo
Color:White 
Package Weight:0.15kg (0.331lb.)
Package Size:10cm x 10cm x 10cm 

EASY OPERATION:
1.Press the ON/recall button to turn on the thermometer.
2.Press the scan button,release it.when you hear a beep sound, the measurement is complete.
3.Press the On/recall button continously for the last ten memories(NO.9-NO.0)will take turns to display on the LCD.
4.After one minute if not in use, it will shut off automatically.

Features:
1.Display range:34.0'C-44'C(93.2'F~111.2'F)
2.Accuracy:+-0.2'C(+-0.4'F)
3.Min Scale :0.1'C/0.1'F
4.Memory:10 memories
5.Taking times: One Second
6.Auto shut-off in 1min after nonuse
7.Battery : Lithium Battery(CR2032)
8.Battry life: Approx 4000takes
9.Size:110x35x35mm
10.N.W.:80g(include battery)

Return Policy:

* We gurantee that our products has 6 months warranty.

* If there is something wrong with products, we promise to give satisfied solution but a picture is necessary to proof.

Please Note: We do not cover any items for damage after use or as the result of water damage.






Thursday, October 20, 2011

Catatan....Putu piring

Nyammmmmmm tengah hari tadi
Tetiba ternampak org jual putu piring
Ku pandangggggg jek itu orang
Dia tegurrrr

"putu piring kak"
"berapa sekeping?"
"lima posen je kak"

Tengok duit ditangan
Hmmmmm mula teguk liurrr

"bagi dua keping ek"

Hmmm sedapnya

Teringat masa kecik memang sangat suka putu piring
Entah kenapa tiba tiba putu piring ni ingatkan aku
Pada ibu dan ayah.

Jemput makannnnnn
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, October 19, 2011

Catatan....Iqhram Muammar b. Hisyam

Lama tak citer pasal budak kecik ni kan.
Sampaikan birthday dia yang pertama pun mami tak journalkan. Unfair betul mami nieh.

Ya bujang keduaku ini sudah setahun. Yo be exact 9 Oct haritu. No celebration, its just a love wish from mami and abie to him.

Nanti ya dek, kalau ada masa nanti kita celebrate bukan tak mau buat, kekangan masa tu.

Happy belated birthday darling. You always a sweetheart to mami and abie. We love you soooo very much.

Iqy sekarang belum leh jalan lagi. Tak perlah take you time my dear. Kakak dulu pun lambat, abang pun setahun.

Apa yang mami suka sangat nagan Iqy ni dia ada senyum yang sangat manis. Tengoklah cute face tu, buat mami selalu jek rindu kat ofis.

Balik keja nampak muka dia yang sangat teruja tengok.kita, terbang kejap segala penat.

Iqy tak byk ragam sangat. Dia cuma tak leh tinggal sorang jek and akan melalak kalau nak susu dan tido. The rest dia sangat pandai membawa diri. Mungkin ada sebab kot. Sebab apa? Hahahahaha next story laaaa,kang habih lak cito den.

Mami doakan yang terbaik untu Iqhram. Moga moga menjadi anak yang soleh yang berbakti kepada orang tuanya.

We love you IQY!!!!!!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Catatan - update blog

Salam,

Lama giler aku tak update blog. Bulan september satu entry jek punya la pemaleh nak update.


Kalau ikutkan citer punya la banyak tapi entah kenapa mood nak update blog ni entah hilang kemana.

Susahnya la nak dapat kan balik momentum berblog nie.

Mood dah dapat, tapi masalahnya kat ofis ni bila nak update blog asik la loading je kejenya. Pastu try upload gambar dianya browse sudah kena block la pulak. Terus mood blog aku turun.

Tapi ni aku cuba berblog jugak. Koman koman satu bulan satu entry jadilahkan ahakssss hazabedah betul.

Till then, mintak mintak aku rajin berblog dari rumah pulak. Ada baaaaaaanyak nak story mory the morning glory.

Chow bebeh.
Published with Blogger-droid v1.7.4