Tuesday, August 2, 2011

Catatan....Iskandar Muammar b. Hisyam


Malasnya nak wat watermark kat gambar...
dapat update blog pun dah cukup bagus..
haritu konon nak membatak buat entry satu hari 10 kan
harammm



Nampak tak kenakalan mukanya..
ini budak baru 4 tahun
tapi mulutnya serius mengalahkan mak nenek....

semalam buka puasa...kami semua senyap jek
tapi mulut dia pot pet pot pet pot pet
ada jek benda yang dia nak cakap...nak menyembang..

dalam kereta pun sama..orang lain diam
dia punya la pung pang pun pang entah apa dibebel pun takt tau..

pastu satu perangai...memang dalam hati ada taman
cumanya bila kene marah ...tak macam kakak dia diam jek
tapi menjawab..adaaaa jek benda nak dijawab nya..
ikut dia macam tak ada pepe lah
tapi kita yang mendengarnya macam haish budak nie menjawab...

tak boleh nak buat dialog la..
kene jumpa dia sendiri dengar sendiri dia bebel
baru tau tahap mak nenek dia nieh camner...

abang...abang....


Catatan....Hari Pertama Ramadhan

Alhamdulillah,

Hari pertama, izzati berjaya puasa penuh, 
itupun kul 6.30 dah request nak buka huhuhuu
kasi pujuk-pujuk..suh dia baring rehat kan diri
suh dia sabar..akhirnya berjaya jugak dia menghabiskan puasa semalam...

Aku??
dah masuk program diet harus lah mendiet kan..
diet jadah aper.....
sahur semalam sedap betul makan..siap tambah nasi boleh??
padahal lauk ayam goreng jek bukan ada aper pun
oh ngan ikan pekasam...

buka pulak En. Abie masak kerutub udang....
uwaaa udah la favorite kan..tak makan kan kecik ati..
jadiknya harus la ku makan kan...ekekekeke...

Pagi tadi nak sahur....
Izzati dah mula malas dah...
siap cakap tak mo puasa...ececeh...
mana boleh kakak takkan hari kedua dah give up kot...
cuba lagi dan lagi yer...
malas nak bangun sahur tue...

Lepas makan suh dia tido jek...
dapat la setengah jam..

Aku??
Hahahahaha mentekedarah cam biasa jek...
heran betul...biasa sahur nie mana ada selera kan
tapi aku dua hari nie berselero ajekkk...
uwawawaawa....

Kene carik stok roti ngan susu jek lah...
huhuhuhu....
tak guna join program diet tapi makan pun cam tak diet jek....





Monday, August 1, 2011

Catatan....Salam Ramadhan Al Mubarak

Salam Ramadhan semua...

Alhamdulillah panjang umur kita jumpa lagi Ramadhan kali nieh...
Semoga amal ibadat kita diberkati sepanjang bulan mulia nieh..

Izzati excited nak puasa.... pagi tadi bangun habis sepinggan nasi..
udah lauk kene ngan tekak kan....
harap harap dia bertahan sehingga ke hujung hari..

Tahun lepas berlubang 8 hari...
harap-harap tahun ni tak ada berlubang..

Iskandar...ku masih lum asuh nak berpuasa...
masih berbotol susu...macam mana...
tapi hajat besar tu..konon nak puasa...
kejut kan sahur...tak nak dia bangun...
udah la makan sikit....camno...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK SEMUA...
SEMOGA IBADAH KITA DIBERKATI TAHUN NI

JANGAN NAK SIBUK RAYA DULU.....KITA PUASA DULU NA!!...EHEH