Friday, April 29, 2011

Catatan....No Isu

Kononnya banyak cerita yang nak disharekan
tapi bila dah depan blog nie
terus seme hilang

Asal jadi satu perkara jek
otomatik otak tu dok pk
Harus diblogkan nieh

Tapi lagi sekali depan blog
otak aku jem

Tulah bila udah kene block segala tok nenek nie
otak aku pun cam terblock sama
tak berfungsi...
padahal pepagi, lunch time tue boleh jek nak berblog
tapi tak dan la
pagi sampai lambat...lambat tak lambat la on time..
tapi tak dan nak berblog

tengah hari pulak asik la merambu sana sini...
pun tak dan jugak nak berblog..
camno...

nak berblog waktu malam
laaaaagi la tak dan....
asik ngadap anak, ngadap dapur, ngadap rumah berkecah
superwomen kann...

bila la aku dapat bebel lagik yer
sangat2 rindu sama blog...






Tuesday, April 26, 2011

Catatan....Rindu Sama Blog!!!!

Oh cepat cepat jam menghampiri jam 9 pagi kang blog kene block huhuhuhu
bersawang sugnguh la blog saya ini...
bila la masanya saya dapat kembali aktif berblog...

Ingat nak berblog malam..
tapi dah superwoman kan banyak benda nak dibuat malamnya
la nie tiap tiap ada jek tempahan apam..

huhuhuhuhu...saya sangat rindu sama blog saya..

ATTN WINNERS... KORANG MESTI MARAH HAKU KAN..
SABAR YER SABAR...SAYA AKAN POS KAN DAH KELUARKAN DAH HADIAHNYA
TINGGAL NAK BUNGKUS JEK...

MASA JEK YANG KONON KONON TAK ADA TU....






Tuesday, April 19, 2011

Catatan...Masa Yang Tiada Yang Sebenarnya Ada

Tajuk cam haper jek kan
seminggu lepas langsung tak berblog

Minggu ni pun saja carik ruang nak berblog
Abie demam panas minggu lepas...suspek denggi
udah lah minggu lepas patutnya dia menguruskan Izzati sekolah
udah demam tak kebah2, Mummy la kene take over...

Hari Jumaat admitted...denggi...malam tadi baru discharge
hari ni ku EL lagik... ada la perkara berbangkit..

rasa banyak nak citer...nanti lah..
pada pemenang yang  menang contest aku dua minggu lepas
mintak maaf la atas kelewata pengeposan hadiah..
ku tiada masa sebenarnya....
esok baru masuk ofis...
kalau tak ada apa aral minggu ni jugak ku pos
if not next week yer

dong worri...lambat2 pun ku akan tunaikan janji juga....

daaaa








Wednesday, April 6, 2011

Catatan....Jawapan Contest!!!!


Wah okey la..contest dah abih dah..tak ada lagik dah nak teka teka....
okey meh haku bagi tau jawapan kepada harga lunch haku kelmarin.

HARGA NASI CAMPO YANG KU BELI KELMARIN ADALAH = RM5.00

iyer mari kita tengok siapa yang kena?????
disebabkan selendang ku banyak...
makanya pemenang adalah boleh pilih ramai sikit ehehehe...
siapa-siapa yang teka dari RM4.50 - RM5.50
maka mike menang lah hadiah tersebut.

Yang bold bold merah tue 
tak reti reti nak bagi alamat
sms terus 012-3160358
yang paling hampir tepat cik Nughul...
hadiah ada lebih sikit la dari orang lain...



Taufan Bin Ribut said...
kalau kat jb cam ni rm2.50 lah..
8:52 AM 

Kaseh said...
dalam 2- 2.50 kot...
8:56 AM

Amiizaa2001 said...
mah, rm3.00 hengget
9:08 AM 

Janna Wan Muhammad said...
aku nak teka....nasi putih + pajeri terung + telur masin + ikan keli +sambal belacan = RM4.50
sekian.
9:29 AM
Maizatul said...
Nak teka gak.....rasa2 dalam 4 hengget
9:41 AM 



Iza said...
As salam...
Nak cuba try test tgk...
RM3.50 kot...

Teratak Usang
10:23 AM

Nieza Ishak said...
rm 4.00 henggetttttttttt
10:24 AM 

Ina Hashim said...
saje akak try--->RM4.20
10:32 AM 

Kak Mah said...
ada members sorang nie tak dapat nak log in blogger tapi dia nak teka jugak... Dak Niza dari Penang dia teka RM4.50
10:34 AM 

mama iris said...
rm4.80!!!KOMPOM!!!
11:09 AM 

Zana said...
nak jugak.....saya teka RM4.30
12:19 PM 

Fara said...
RM4.50 kot...;)
12:52 PM 

noradzlina.kamdani said...
nasi rm1.50
telo asin rm0.50
terung m1.00
ikan sembilang tu rm2.50
so jumlahnye RM 5.50
1:32 PM






Tuesday, April 5, 2011

Catatan....Berapa Ringgit???



Haku tau tak ramai yang menerjah blog haku
tapi tak kisah la kan...

Ini lunch haku semalam
saper leh teka baper hengget??

Cepat teka sila teka.... saper teka cepat aku bagi hadiah
serius tak tipu punya.... 

aku ada sebeban selendang, tudung bawal (2 pasang jek pown), blouse yang dah tak tau mana nak di let go kan..

So saper yang teka paling cepat dan tepat akan dapat hadiah tersebut di atas..

tarikh tutup..... bila aku puas hati aku tutup ler..muahahha..hazab tul kan..

teka kat ruang comment jek yer....

Nota Kaki:  Blouse tue utk orang petite la....kalau tak muat leh sedekah kat orang lain ngeeeeeeee...





Catatan....Apam Polkodot!!!



Ada yang tak perasan blog biz aku rupanya
kat situ penuh ngan gambar2 aku buat kek dan coklat...
anyway..just to introduce our new menu in Melati's Choclair

Apam Polkodot / Blossom
nak order....anda tau carannya...







Monday, April 4, 2011

Catatan....Cerita Hari Ahad

*Scheduled entry (barang siapa yang tidak tahu.... aku menaip waktu lain tapi menatang nie auto publish waktu yang haku nak..)

Kan aku citer aku mengapam sampai kul lima pagi...
giler kentang....sib baik la aku tak mamai maghin..
mujur tak weng.... huhuhuh

Adik ipar wat kenduri..nak pindah rumah baru
so agenda pertama hari Ahad adalah pergi ker rumah beliau
makan free...ada baca yassin...
Mummy ada hengbeg...so layang hengbeg jek kikikiki alasan sungguh..

Kendian...lepas jek makan2 kat rumah adik ipar terus pulak menuju
ke rumah sahabat yang dikenali di Forum Cari.... Riz
dia lah yang order Apam Pokodot haku tue...huhuhuu
macih Riz... udah ku kata ku tak expert mempokodot..
tapi dia tak kisah...alhamdulillah..dalam tak terer tue ada jugak la
rupa pokodot kat apam aku tu....
oh! Riz wat birthday anak dia Kimi... 4 tahun
Happy Birthday Kimi!!!!!

Okey layan gambar yang diambil sekadar buat syarat menghadpet blog jek
ini seme kat rumah Riz


tuan ghumah yang pakai baju purple cardigan hitam tue...tak nampak lak mukanya..

nak amik gambar kakak ngan abie nun...(cuba telek)..tapi cam amik gambar budak baju merah ni pulak kan ehehehe

memang la budak lelaki kan... kejenya melompak nak berlawan..dapat pedang belon pun jadik...

tak abih lagik gaya errr gaya aper ek Ben 10 ker???

gambar dia jek...udah dia sibuk suh amik...sebab tadi gelap..ehehehe..







Catatan....Cerita Hari Sabtu!!

Entry nie ku taip diwaktu senggang rehat di opis yer..

Hajat hati hari sabtu ku nak kurung diri dalam rumah jek
sekali Abie ajak jenjalan petang sabtu tue...
plan asal aku nak mengapam hari sabtu tue
ada orang order 200pcs apam pokodot..

Sudahnya ku buat tengah malam
hamik!! kul lima pagi baru siap...

Okeh..pegi mana sabtu petang tue
tak gi mana ponggg
Abie ajak gi Putrajaya jek..
saja bawak budak nie amik angin
tapi malangnya putrajaya tak ada port menarik utk hanak hanak bermain
kalau sebut TAMAN...pada mereka mesti lengkap dengan segala macam mainan
tapi TAMAN kat Putrajaya adalah penuh dengan TAMAN UNTUK MAKNOSIA BERKASIHAN DAN BERDATING kekdahnya..

So.....keluar dari Putrajaya kami pegi lepak kat tasik kat Bangi
buat lepas hajat si bujang nak main mainan kat playground tue..
itupun berlari-lari jatuh sampai luka...
berlarian mencarik mummynya sambil mengadu nasib dengan airmata berjuraian


gambar??
gambar belakang dia orang jek
jadiklah kan....

Ini seme kat Taman Botani
buat syarat hapdet blog

tima kasih lak kakak mengusung beg susu kesana kemari...ehehe

tak salah kalau ku katakan ini budak macamk kambing keluar kandang ... lari sana sini..

kecik2 dah pandai berjalan...senyap sunyi bila dibawak keluar.... diam jekkkk.....

tak dapat nak hamik gambar depan..... mummy kedek2 jalan kat belakang ngeeee..







Friday, April 1, 2011

Catatan....Prudential Insurance


Assalamualaikum,

Iklan jap yer...
Inche Abie telah bertukar bidang
dari Manager Dominos Pizza..
now he became an Insurance Agent.

Officially dia sudah pun menjadi Agent Insurance Prudential
pada sesiapa yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut
berkenaan insurance ni
boleh la contact Inche Suami saya..iaitu Inche Hisyam b. Zainun

Contacts is in the leaflet ya!!!

Do support us in doing this business
and hopefully will success.







Tak clear leaflet nie boleh click di situ..
mari mari mari....
sila sila sila....

Thank you in advance
kalau sudi tolong lah war warkan kepada rakan-rakan seantero malaya..
wahhh seantero malaya gitu....