Wednesday, June 30, 2010

Catatan....Ketidaksempurnaan mereka itu adalah sempurna utk kita....




I'm touched!!!!..... and my eyes shed with tears......

This ads has won a trophy at Cannes last Saturday...who else make this ads...of course Yasmin Ahmad (Al-Fatihah)

its true though....

"the little imperfections that make them perfect for you...."

appreciate them (whoever they area) while you can...








Catatan....Deghian oh Deghian!!




Semalam saper lepak facebook haku tau la kan...dok ada discussion pasal makan deghian...ehehehehe.. ini gara-gara dok tengok FBI, AG ngan FAFAU kat 8TV  ler pagi semalam....

Sakan makan deghian...tetiba keinginan nak makan deghian tue cam haper jek....tapi still masih under control (kononnnnn).... maka ku luahkan di facebook...ehehehhe.....

Sekali nak jadi cerita semalam masa balik nak beli supply coklat (ada orang tempah sikit).... ada pulak pasar malam kat Saujana Prima tue..... jalan jalan carik makan tetiba terjumpa pulak orang jual durian kamfungggg..... 

Abie offer...nak ker? ku cam...errr terliur ler jugak.... errr nak.....dia belikan dua bijik...(sohih Abie baca my facebook kan ...i lap u sangat banyak!!!)....






So malam tadi dengan rasa tak bersalah tu makan deghian dalam 6 ulas kot..... huhuhuhu banyak ker..... rasa berpada-pada dah tue..... yang paling best.... ku telah nampak Izzati bakal jadi hantu deghian...punya la tak mo makan benda lain....

dia dah tak sabar-sabar nak makan deghian sampai kene marah ngan Abie...sib baik la Mummy belikan roti jala utk dia....makan la dia sampai separuh bekas polistrin tue...... lepas tue bila Abie bagi greenlight makan deghian jek..mak aiii anak haku....sedap sungguh Mummy tengok dia makan.....

Iskandar....seulas jek.....tapi gaya nak makan tue cam nak makan berulas-ulas......


Alhamdulillah...tak ada rasa panas badan pun malam tadi....agaknyer sebab sejuk hujan kot...entah..ku jarang makan deghian rasa panas badan nieh...hhhmmm....bahana mengidam kan...ngeh ngeh ngeh....
















Tuesday, June 29, 2010

Catatan....Oh Jerawat!!!!!

Kalau geli jangan masuk dan tengok....huhuhuhuhu....
Resmi haku mengandung....dari anak pertama sampai la....memang aku huduh...

Orang lain mengandung berseri-seri jek muka tapi aku huduh weh...dengan hidung kembang... ini belum campo kaki bengkak lagik...


jerawat naik melata-lata..ini baru kat muka..kat badan?? takkan nak tayang kan korang..... bak kata orang muka hancur badan pun sama hancur gak....


pulak tue naik jenis besar2 gadang lak tue.....


ini kat pipi..... naik hitam hitam pulak.......
pembawakan budak orang kata kan.... sabar je lah...nak wat camner.... terima je lah.... lepas bersalin sok hilang la kan..... huhuhuhuhu....

sebab tue time mengandung ni tak suka nak hamik gambar dan jumpa rerakan...malu....










Catatan....Kari Kepala Ikan!!


Salam selamat pagi semua..

Alhamdulillah novel novel tue hampir langsai..ada lagi tak berhapdet tue.... ada lagi sebeban novel novel kat rumah yang belum di punggah....sabar yer..nanti i hapdet lagik....nanti i hapdet kat tepi tepi nie jek boleh la refer kalau nak...tetiba perasan cam ramai la sangat nak beli novel 2nd hand haku nieh ahaks...


Okeh..berbalik pada tajuk..kalau Aznie bergaduh ngan dapur jadik laksa.... last saturday setelah sekian lama Abie tak bergaduh ngan dapur.... so sabtu lepas Abie bergaduh ngan dapur..jadiklah kari kepala ikan merah....

Mengandung nie......tekak ni memang rasa sedap sangat..kari...segala tok nenek mee...nasi nasi ni al kureng sikit....eheheh.... kari kepala ikan adalah dimakan waktu tengah hari...... di lawan dengan tenggiri goreng dan pucuk paku goreng belacan.....

sila tengok... Iskandar makan nasi ngan ikan tenggiri..abih!!!!! pecah rekod anak bujang aku makan nasik abih.... Izzati cam biasa la kan.....badan tengah nak naik..makan sajer...



untuk yang tak tau..... i memang jarang masak kat rumah...nak merasa makan cam gini memang tunggu Abie je ler.. (rasanya setiap kali entry makan mesti aku bagi tau kan ahakssss)...

inilah kari kepala ikan merah ttewwwww.....


pucuk paku goreng belacan......


tenggiri goreng..... ada lagi satu...ikan kurau.... ikan masin.... ehehe tapi tak masuk dalam ini gambar la pulak.... lama giler kan tak wat entry makan-makan nieh eheheheh.... i tak penah letak resipi punggg... sebab masakan yang yer olls lagik terer dah mastersssss.....






Monday, June 28, 2010

Catatan....2nd Hand Novel Untuk di Jual!!!!






Dear All,

Saya ada second hand novel untuk di jual. Sila rujuk senarai di bawah. Harga belum masuk kos pos. Pos biasa sahaja. Sila include RM3 (untuk satu novel, novel seterusnya RM1 setiap tambahan satu novel).

Berminat sila SMS 012-3160358.

Ada terdapat ‘defect’ sikit pada buku buku nie tapi masih dalam berkeadaan baik dan boleh di baca. Yang bertanda * terdapat chop nama saya –(sorry boleh padam ngan liquid kalau nak).


1. Tangisan Bulan Madu 1,2 & 3 – Shamsiah Mohd Noor– RM 20.00 – satu set - SOLD
2. Nota Luka – Sabariah Araur – RM5.00
3. *Duri – Fauziah Ashari – RM10.00
4. Sebutlah Namaku – Murni Aqila – RM10.00
5. *Seribu Kali Sayang– Anis Ayuni – RM10.00 - SOLD
6. Bukan Cinta Biasa – Izzul Izzati – RM10.00 -SOLD
7. Ku Seru Kasihmu – Izzul Izzati – RM10.00
8. Bulan Berbisik – Shamsiah Mohd Noor – RM10.00
9. * Setia Menanti – Fauziah Ashari – RM10.00
10. Seredup Kasihmu – Nia Azalea – RM10.00 - SOLD
11. Gelora Jiwa – Aisya Sofea – RM8.00 - SOLD
12. Kau Yang Satu – Nia Azalea – RM8.00 - SOLD
13. Bidadari Cinta – Shamsiah Mohd Nor – RM10.00 - SOLD
14. *Kasih Sedingin Salju – Amaruszati Noor Rahim – RM10.00 - SOLD
15. *Rindu Semalam – Puteri Andalas – RM5.00
16. Kisah Satu Malam – Ahadiat Akashah – RM15.00 - Booked
17. Bila Lagi Mentari Melimpah Sinar – Ahadiah Akashah – RM15.00 - Booked
18. Untuk Semua Gadis Yang Pernah Kucinta – Ahadiah Akashah – RM5.00 - Booked
19. Sekuntum Bunga, Sekeping Kad, Seraut Cinta – Ahadiat Akashah – RM5.00 - Booked


Set Ahadiah Akashah – Mini Books (RM25 – 10 novel) - Booked

1. Sleeping Beauty 95
2. Professional
3. Game
4. Hoorey
5. Kejora
6. Gangster
7. Sepasang Jean Biru
8. Balak Blues
9. Hoi
10. Budak Rap










Catatan....Result Peksa Kakak - Dapat No. 3

Inilah result periksa kakak...dapat no. 3.  Hari Sabtu haritue hari collect report kad...okey la kan at least ada gak time Mummy ngan Abie nak gi jumpa teacher kat sekolah..kalau tak....mana ada can....

So far komen dari teacher-teacher kat sekolah Izzati nie cam leader jek..... suara dia jek paling lantang.... apa dia cakap kawan dia ikut..... cepat pickup..... periksa haritue pun independent.....

Tapi kan kenapa kat rumah tak mau tunjuk skill ngan Mummy kakak..... membaca pun mengeja...cakap ngan teacher sekolah dia..dia kata.... eh kat sekolah kami tak mengajar mengeja..... dia boleh jek baca..lancar sangat....hai la kakak...memang saja tak nak tunjuk skill ngan Mummy ek...tapi still Mummy kat rumah nak kakak lancar membaca jugak......

Walaupun no. 3 Mummy tetap bangga...harap-harap berterusan taw....... jangan malas-malas belajar...... tahun depan kakak dah naik darjah satu...cabaran lagi besar...... pagi tadi kat Hot.Fm topik pasal beg berat...dok terpk...boleh ker anak haku nak kendong bag sampai 5kg tiap-tiap hari...hhhmmmm

okeh ini result peksa Izzati...Hafalan ngan Doa dapat C+ haish..kat rumah kemain lagik berdoa membaca surah segala....camno leh dapat C+ ni kakak.....



















Catatan....Berdarah dah!!!!


Sebelum bukak citer pasal makan kari kepala ikan, pasal peksa Izzati hari tue..meh nak citer pasal budak nakal nan seorang inieh.

Kalau nak dibandingkan dengan kakak dia...dia nie memang rajin sangat mengalami kecedaraan fizikal ehehehehe...

Malam tadi dok seronok main joget joget ngan kakak..dengar lagu...lari lari......Mummy tengah tak koser nak layan.....layan Devdas lagi best.....tetiba dengar kakak

"Adekk....gi cakap ngan mummy..tunjuk mummy"

Iskandar dah mengongoi...tak dengar pulak bunyi pepe....tetiba budak manja ni datang menangis..airmata meleleh-leleh.....

"Adek jatuhhhhh........cakitttt"

Sekali tengok...hamik...berdarah mulut...entah bila masa dia jatuh pun tak tau..tanya kakak camner leh jadi katanya adik jatuh tersembam kat simen....

Si adek pun tak mo kalah nak bercerita jugak......haissh ....tengok lah nieh....








time amik gambar ni pun..dia boleh gelak lagik tue...sabo je lah bujang sorang nieh...... menangis nyer kejap jek...... pastue start la melompat balik sana sini...hai laaa anak anak........











Friday, June 25, 2010

Catatan....Spoil!!!



Time idea tengah mencurah-curah nie la.....blogger nie cam wat hal...dari tadi nak upload gambar tak boleh-boleh.......harus kan idea ini dibawa ke minggu hadapan...

Harus lah gitu kan..ini pun dah kul baper....koser nak bawak laptop nie balik rumah....memberatkan badan jek dah ler badan sedia berat...

So haruslah idea-idea nie dibawa ke minggu hadapan...

Weekend memang tak akan berhapdet la belog ini melainkan dapat mimpi ehehehehe

cesssssss spoil betul lerrrr






Catatan....AkuNoi's Birthday Contest!!!





Lately ni kan asik nak layan contest jek...hadiah yang Tati@Nurul@Aznie offer nie pulak Mummy yang suka.... buku kaedahnyer kan..so...okeh...


Ini Terma-terma kontessss....

Apa yang perlu anda lakukan?

1. Jadi FOLLOWER blog AkuNoi. Maka pada mereka yang bukan follower tetapi ingin ikut menyertai peraduan ini, silalah jadi pengikut ajaran sosat blog me yang tidak sepertinya ini.


already followed......

2.  Anda hanya perlu ceritakan secara ringkas (kira-kira 50 patah perkataan) sambutan befday anak anda atau anak saudara anda (berusia dibawah 5 tahun) yang korang rasa paling meriah, paling seronok, paling happening, paling syok, paling gempak dan sewaktu dengannya.

3. Anda HARUS sertakan sekeping gambar sekitar majlis berkenaan yang mempunyai wajah anda atau suami/isteri anda dengan birthday boy/girl. (Gambar dengan wajah anda tersentil skit pun takpe, me tak cerewet :P)

4.  Letakkan gambar header peraduan ini di entry penyertaan anda dan tinggalkan link entry anda itu disini.

5.  Tarikh tutup penyertaan adalah pada tengah hari (12 noon), Jumaat, 9hb Julai 2010.



Ini adalah double celebration Izzati dan Iskandar...masa ni tahun 2008, ku pernah blog kan pasal hal ni dalam blog, sila baca sini. Buat double celebration kononnya nak jimat belanja. Sambutan Hari Jadi Iskandar yang pertama...see the pipi labuh tue rindunya, dan harijadi Izzati yang ke 4 tahun.


Kenapa ini yang paling best dah menarik, sebab there's no specific reason pun. Best sebab double celebration, ramai yang datang dan first time celebrate birthday Iskandar.Yang lebih utama ini jek gambar yang ku jumpa dalam pc ni pung hehehehehe....


Anyhow every year pun adalah yang paling best bila sambut birthday budak-budak ni sebab mengingatkan ku pada kelahiran the precious thing in this world.  How can i forgot that.

Aznie..harap-harap cukup syarat lah yer...saja nak join utk memeriahkan your contest (bahasa pun caca marba)...anyway Happy Birthday in Advance!!!!!!


For those yang nak join sila masuk BLOG INI

Catatan....Mainan baru saya!!!!


Secara jujurnya..... dah lama saya tidak dapat mainan baru.....ehehehe....sangat kesian kan saya.... saya sangat suka mainan yang berunsurkan permotoran..kereta, lori..hatta keretapi sekali pun memang saya suka....

iyer...sekarang ini saya sangat suka keretapi..... baru baru ini Mummy & Abie belikan saya set keretapi Thomas....inipun sebab Mak Lang saya bagi duit sempena harijadi saya bulan lepas..... merasala saya mainan baru....



Mummy ambil gambar saya tengah tekun main...... botol susu saya tetap disisi saya.....seronok tengok Thomas bergerak di "landasan keretapi" (his own word.....)





saya suka jadik pomen gak kadang-kadang..... habis landasan keretapi tue saya ceraikan...dan cantumkan balik.....tapi bila tak dapat bentuk bulatan saya akan jerit kat Mummy saya suruh betulkan landasan keretapi.....




tak puas hati..naper ada kaler biru jek..mana yang kaler merah ngan hijau..ehhe itu kene beli lain la....


mmmm.....kakak pun sibuk nak join saya ambik gambar.....


Nota kaki: Landasan keretapi tue memang dia sendiri sebut..... mummy dok sebut track dia sebut landasan keretapi...... BM anak haku ni terer..hehehehe




Thursday, June 24, 2010

Catatan....Up To You All.....buang ker tidak!!!!


I kan dah jadi Geng Blogger...so banyak la entry-entry menarik di kalangan bloggers yang boleh dijumpai di situ..... so tup tup terjumpa satu entry nie...

Nak copy paste dia tak kasik..sebab dia disable right klik ekekekeke...

Okey....pergi kat komputer / pc / laptop (bukan sama ker)....korang.... pergi kat sini...

C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10

Then you all tengok image yang bernombor J0285926 kene carik sikit la...

sorry tertutup pulak blog blogger tadik...so tak dapat nak kasi link....ku pulak lupa blog yang mana satu ku terjah..... mengikut katanya image nie ada kat semua pc di dalam donia...

perhatikan betul-betul gambar ittew..... belakang gambar lilin ittew ada aper...dan lilin tue katanya melambangkan agama or something (ku lupaaaa!!!!)....

So up to you all..mau buang atau fun tidak.....

Tak clear?? belakang tue kan cam bendera Israel......sila lihat betul-betul...cek pc anda yerrr.... i dah delete dah pownn

 
 
Nota kaki: kot ada yang tak perasan buat hiasan pulak kat you all nyer presentation ehehehehe








Catatan....Lagenda Budak Setan!!!!


Weh!!!! Bila nak tengok movie nieh weh....chop chop sebelum tue...haku sebenarnya adalah sangat tidak berkenan dengan gambar ini poster (aper bahasa daa ko pakeiii) ehehehehhe....


Bila nak tengok nieh???? Budget tengok wayang dah abih sebab bawak budak-budak tu tengok Toy Story maghin...... mana ada bajet dah nak tengok wayang citer LBS nieh.....ahakss...

Macam-macam review aku baca pasal LSB nieh...ada yang pro ada yang kontra.....tapi ramai yang kata......


SILA TENGOK DENGAN RAKAN-RAKAN, SUAMI YANG BUKAN BERJIWA ROMANTIK ADALAH DI LARANG SAMA SEKALI!!!!! \
(ini ayat haku sendiri jek kuhik kuhik kuhik)


Wahai geng Hotmama..bila kalanya plan nak tugeder-geder lagik nieh??? ker nak serang Rawang!!! or Tg. Malim!! ehehehe...


Catatan....Terliur Budu!!!

Gambar adalah cilok dari blog Pn. Zalia

Bila Zel kata dia cerita pasal budu traffic naik berdesup ku nak buat entry pasal budu...hahahahahahah...tak ada lah..... bukan pasal traffic...tapi lebih kepada terliur...

Huish..rasa lama sungguh tak pekena budu..... cecah dengan ikan goreng pun sodap...kat ghumah ada lagi sebotol budu yang diberi oleh dak niza maghin..(maghin aper.....bulan dua haritue....elok lagi ker ek??)

Tetiba tekak ini adalah terasa-rasa nak makan budu....huhuhuhuhu.....

Pagi tadi Abie sudah tanya..malam ini mau makan aper...agak-agak kalau menu haku malam ini budu okey dok???

Tapi I tengah tak lalu makan nasi camner ek??? hhhmmm.....dilema dilema....











Wednesday, June 23, 2010

Catatan....Berangan tak kene bayar!!!



kaaannnn...bak kata MR...berangan bukan kene bayar pun...berangan la selagi boleh..aper ada hal.....iyer..saya sudah jatuh chenta...tapi kejatuhan chenta saya ini idak lah sampai saya terdesak utk memilikinya....

iyer saya sedar diri...saya digolongan mana......hatta nak beli undies pun pk spo kali (tipu disitu).....i beli yang 3 spo hengget jek...(lagik nak citer).....

saya sudah jatuh chenta dengan ini....


aper tu?? HP laaaa... Sony Ericsson X Peria.... yang baru tue..... nampak canggih kannn....iyer iyer saya berangan saja...pk nak kumpul duit then nak beli tue tak ada lerrr...berangan jek.....tak lebih dari tue pun....  tapi kalau tetiba ada orang kaya baik hati nak belikan sila kan..me no problem..ngeh ngeh ngeh.....(mimpi laaaa nak ada orang bagi present).....huhuhuhuhuhu....

err verangan tak kene bayar kannnnn.......













Catatan....Anak-Anak Bergumbira


Semalam atas sebab-sebab tertentu maka Mummy mengambil cuti kecemasan.....kebetulan Abie pun cuti jugak..bila difikir-fikirkan lama sungguh tak bawak anak-anak berjalan-jalan......

So semalam Mummy adalah gaji...(duit pun udah sangap la nieh).....berhajat nak bawak anak-anak gi tengok wayang...Izzati pun sibuk nak tengok Toy Story 3...so makanya Mummy dan Abie gi lah melayan kehendak anak...

Hajat Mummy nak tengok wayang dekat-dekat jek....tapi Abie telah melajakkan kereta menuju ke Midvalley......


Iyer lama sudah tak tengok budak-budak nie enjoy...... tapi nak dapat cam gini sebulan sekali je lah.... oh Mummy idok mengambil gambar sakan... Iskandar mood tak okey sangat semalam...nak amik gambar dia tak mau..mood dia adalah nak lepas kan diri berlari sana sini cam kambing keluar kandang...sian anak haku..ehehehe..

gambar-gambar kat bawah ni hazab....kurang pencahayaan sebab kamera hp tak dak flash... biasala tengok wayang kan..cahaya pun suram gituk....





kalau ada lampu kat sini mesti cantik gambar nie kan..... tak per lerrr......sib baik la budak-budak siap pakai sweater....dalam tue sejuk gilersss...





muka si budak nakal....yang tak reti duk diam dalam wayang.....


sementara tunggu nak masuk nieh.....main duduk jek.....




time ni ada sikit okey mood dia nak amik gambar cam gini la dia buat ghuper...geram sungguh....sib baik gelap suram....

alamak..kakak tak pandang la pulak.......


citer Toy Story 3 nie okey la...seronok la bebudak.... tapi semalam tak ramai pun budak2 yang tengok bapak budak ngan mak budak yang ramai tengok.......Iskandar jenuh nak jaga dalam tue.... tak leh duk diam...tapi perasan nak duduk sendiri.... macam la tinggi beno nak tengok wayang tue kan.....

hak nak hujung2 citer...barula duk diam..melepap bawak ketiak Mummy sebab ngantuk...tapi sib baik tak tido...kalau tak jenuh haku nak mendokong pulak....

Overall.... ku happy anak-anak happy......nak buat keje cam gini lagik bila kala pulak lagi yer.....