Monday, May 31, 2010

Catatan....Akar Siti Fatimah

Ini sesi pengenalan kepada sesiapa yang tidak mengetahuinya....

Kenal tak aper ini??

cuba tengok betul betul..... perhatikan....eheheh cam haper jek haku nieh.....


For those yang tak tahu ini la Akar Siti Fatimah.  Akar yer... akar nie boleh didapat di Mekah  jek.  Kat sini memang setahu aku tak ada orang jual (kalau ada tue tak tau la kat mana)

Dari anak pertama memang aku guna akar ini masa nak melahirkan.  Tujuan akar ni sebenarnya boleh dibuat macam air selusuh la kata orang..untuk memudahkan proses bersalin.

Macammana nak buatnyer?

Ini yang aku belajar la yer... err belajar ker... petua yang aku dapat la dari makcik aku sendiri.  Arwah ibu pun tak sure sangat...tapi makcik aku ajar aku camne nak gunakan akar ni.

Ketika kandungan mencecah 36 minggu, dah boleh minum air rendaman akar nie.

Cara-caranya.
1. Bersihkan akar
2. Rendamkan akar di dalam air masak
3.  Air rendaman itu boleh diminum ataupun dibilas ke atas perut ataupun boleh juga dibuat mandi.

kalau kurang air tambah jek air masak dari masa ke semasa. 

Rasa???? Bagi tekak ku ini tak ada rasa aper pung....cam minum air masak la jugak.  Nanti tengok la akar tue mengembang semacam. ehehehehe

Itu je lah pun cara nak buat nyer. Ini yang aku amalkan masa mengandungkan Izzati dan Iskandar.  Mudah-mudahan berkat sunnah nabi nie, dipermudahkan la kita bersalin.  Zaman Nabi dulu memang guna akar siti fatimah ni utk dijadikan air selusuh (wallahu'alam).

Masa dah sakit nak bersalin tue boleh la bawak gi hospital, minum dan disapu-sapu ke perut Insya'Allah.

Kalau ada sesiapa yang gi buat umrah/ haji, boleh la kirim kat dia orang.  Akar ni leh recycle balik lepas guna..basuh keringkan balik simpan elok-elok utk next pregnancy boleh guna lagik



Catatan....Yeah!! Sudah Dapat!!!


Ingat nak update pasal berjimba-jimba kat templer hari sabtu lepas...tapi banyak sangat gambar sampai tak tau nak pilih..banyak ker...cam tipu jek...ehehehe...

So untuk memenuhkan ruang blog haku nie haku hapdet yang ini...


tadaaaaaaaa



iyerr saya sudah dapat saya punya Laksa Nyonya...terima kasih kepada kakak kuuu....yang sanggup nak masakkan utk adiknyer inieh..ngeh ngeh ngeh......

nikmat yang tidak terhingga bila dapat tawwww...teruk betul orang mengandung teringin nie kan...ehehehehe.... resipi lain tahun ek..tunggu haku terer masak dulu baru letak kat sini.....









Catatan....Update Blog

Banyak cerita nak update....tapi pepagi dah kene kacau ngan orang yang tak berkenaan....bluekkk...so sabar naa..banyak citer nak hapdet....banyak gambo nak kongsi...(konon..padahal satu jek).....

Nanti i hapdet yer..... gi la lawat memana entry yang patut dulu....ek ek ek....

Esok dah June...errrrrk...udah separuh tahun dah ghupernyer..kejap jek masa berlalu...




Thursday, May 27, 2010

MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST

Iyer..hadiah adalah sangat lumayan yer olls....ah kak tergedik-gedik nak join..... adoi puas dok carik gambaq yang nampak serupa tapi tak sama nieh...hhhmmmmm

Bismillahirrohmanirrohim............

Here's the SIMPLE steps (FOR BLOGGERS)...

1. Find your BEST LOOK-ALIKE photo (must include one parent and one child)

adui susah nau nak carik nieh... so here it is...sama tak..sama tak..sama kennnnn....sila jangan tipu...eheh


2. Blog about it with the title "MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST" (other title will be disqualified) 

DONE

3. Mention about the contest in your blog with links back to this contest page.


4. Add our contest banner on your blog's sidebar/top page

WILL DO AFTER I PUBLISH THIS ENTRY....
5. Be MOBS follower on blogspot, tweeter and/or Facebook (either one or all)

DONE (FOLLOWER BLOGSPOT)
6. Leave a comment HERE with
PARENT NAME
KIDS'S NAME and AGE :
Tell us about the pics....
Your blog link + email address (no email will be disqualified) 

WILL DO WILL DO.....IMMEDIATELY!!!






Catatan....Bujang & Dara



Puas main.... main game...tengok kartun..... lari lari...henyak perut Mummy sampai Mummy menjerit. Lepas puas kene marah..kene cubit.... sampai Mummy tak mo kawan...sampai lak masa dia nak tido kan......

Cam biasa..susu kene dua botol baru nak tidor....golek golek atas tilam...tiba tiba...

Adik : Mammi..... gud nait mammi...
Mummy : (adalah sangat jahat buat derk jek)
Adik : Mammi!!!... gud nait mammi....
Mummy: hmmmm.... good night...
Adik : camat malam....
Mummy : selamat malam...
Adik: ai lav yu tuuu....
; Mummy : I Love You....

Adik dah tak tau nak cakap aper.... hmmmm....lupa..ada lagik kene cakap..

Mummy: sweet dream....
Adik : cuwit drimmm....
Mummy : Assalamualaikum....
Adik : acaiekum....
Mummy : bukan...adik jawab... wa'alaikum salam....
Mummy : Assalamualaikum....
Adik : kum cayam....

pastue dia ulang ulang segala benda.... kat atas tue..sampai puas hati... sampai kakak pun naik boring nak jawab...ehehehe....... Siapa ajar tue??? Kakak dia ajar......sebab Mummy ajar kakak dari kecik..so bila nak tengok ayat-ayat di atas adalah wajib kalau dia orang tak terlupa.... or dah tertidur sebab kepenatan....


Mummy rasa untung jugak sebab Kakak cam tak lokek nak ajar benda-benda yang dia tau pada adik dia..walaupun kadang-kadang bergaduh sampai Mummy naik tension.... walaupun kadang-kadang kakak ni kedekut tang makan...tapi tang ilmu tue nampak kakak tak kisah pun nak ajar adik apa-apa...

Mummy harap sampai besar kakak cam gitu yer dengan adik....  

I love you both very strongggg!!!!





Catatan....Pandangan Pelik

Semalam balik naik komuter.... la ni jarang-jarang dah naik komuter biasa naik bas jek terus sampai rumah tapi semalam ku naik komuter... keluar office dalam pukul 6, biasa waktu-waktu cam gitu memang hazab la orang.... ramai giler....

kepelikan melanda pertama-tama sekali bila nak beli tiket komuter...errrk..mana pi orang biasa q sikit punya panjang...haku pun cam..tak per ler... 

sekali bila turun kat platform rasa cam aik!!!!!!!


suasana yang sangat luar biasa bagi aku yang naik pengangkutan awam komuter nieh.... mana pi orang ek.... kosong gilerrr....tren baru lepas ker.... tapi biasa pun kalau tren baru lepas mesti ada gak orang....


hat beratur pun tak dak orang...haish...felik-felik..konpius nieh..haku tengok jam kat platform tue sat sat lagik komuter nak sampai dah...biar betul....


tengok platform hala ke Pelabuhan Kelang pun lebih kurang gak.... tapi patut patut la pun.... sebab komuter ada kat situ dan tak penuh dan orang dah naik...ish ish ish....

sungguh serius...cam pelik pulak senario semalam..... mana pi orang orang nie takkan seme balik kampung dah kot..dah cuti kot......sampai aku naik komuter pun tak payah nak berebut sangat dan dapat tempat duduk...


tapi....platform yang menghala ke Rawang..... "ORANG ADALAH SANGAT RAMAI".... huhuhuhuhu....

musykil...musykil....






Wednesday, May 26, 2010

Catatan....Is This How I Look 20 Years From Now??? muahahahahahaha


Hahahaahh bila lepak Geng Blogger nie kan.... macam2 entry yang ku jumpa yang kelakar menarik segala macam....

tadi terjumpa pulak pasal muka tua..aku pun aper lagik try ler.....


hahahaah is this my face 20 years from now????

Hey,

Look at me in 20 years from now!

Make yourself older




nak try?? MASUK SINI












Catatan....Lunch Hari Ini

Hazabedah betul kan....pasal makan tengah hari pun nak diblogkan...abih dah kentandusan idea kan......konon konon nak maintain 3 entry satu hari kan...huhuhuh

Tapi uniqe traffic aku still tak cecah 100 gak..sangat kesian di situ...(hahaha motif nak citer?????)

So makan tengah hari haku hari ini adalah Nasi Ayam di Gerai No. 10 di Dataran Maybank Bangsar....hahaha complete sungguh ku bagi informasi...



sejak pindah bangsar last year..selalu jek ku makan kat Gerai No. 10 nieh..... tapi tak pernah try pun dia nyer Nasi Ayam..... dari sabtu lepas dok teringin Nasi Ayam Sg. Kantan tue....tapi kedai nyer tutup.... so tinggallah di situ.... tetiba hari nie tergerak nak gi makan kat mebeng tue kan.... mula-mula dah rasa hazabedah tak tau nak makan aper....nampak jek nasi ayam gerai no. 10 tue terus ku order jek..koser nak pk makan lain dah...

oh yer...nasi ayam ini sambalnyer adalah mabeles yerrr.... nasi okey jek....tapi bila makan dengan sambal adalah sangat mabeles rasanya...tak tau la kan sebab tekak haku ni tekak orang mengandung ker...ahahahaha......



pekena pulak dengan milo essssss....... sehingga menjilat suduuuuuu......
agak-agak dapat komisen tak promote Gerai No. 10 nieh...ehehehehhehe





Catatan....Teringin ke Mengidam??


List saya mengidam or teringin....
mengidam nak sangat kan...sampai tak sempat-sempat..
saya okey lagik leh control tak ada la tak nyempat-nyempat..

antara idaman kalbu...


Laksa Nyonya


gambar copyright 
http://kellyee.blogspot.com/2007_06_01_archive.html

Ini adalah gambar yang terdekat aku jumpa pasal Laksa Nyonya nieh.....aku kenal laksa nyonya..kuahnya cam kuah kari...mee nyer pun guna meehoon bukan mee laksa tue.... tapi bila aku gugel banyak yang pakai mee laksa...

masa arwah ibu ada...memang favourite makanan kita orang adik beradik sebab lain dari yang lain.... suka jek kalau ibu masak laksa nyonya..kadang-kadang kalau buat makan-makan orang datang seme cam pelik jek bila we all kata ini laksa nyonya.... 

bukan resipi family pun..... rasanya ibu dapat resipi ni masa tengok rancangan masak-masak kat tivi...first time cuba..seme adik beradik jatuh chenta...ehehhe...

ghugi pulak tak belajar buat laksa nyonya nieh.... sib baik Angah pandai buat..ku dah request dah mintak dia buatkan.... tak kisah la bila-bila pun..... ehehehehee....tunggu panggilan telefon sahaja....uhuksss...


Mangga Masak


gambar copyright jugak...pakcik gugel...

nak yang kulitnye kuning nampak masak gilerrr...potong sendiri belah sendiri makan ngan bijik-bijik..perkh sedapppppppp...... dah dapat dah..eheehhee ada orang kesian belikan semalam...pagi tadi sarapan ngan mangga masak..... 

ada lagik belen..simpan utk makan ngan anak-anak malam karang....dengan en. abie pun..ehehehe...bila nak ni kan cam susah benau nak dapat kan.... 


Dim Sum


gambar copyright lagik...pakcik gugel jugak..ehehe

masa awal awal pregy lagik dah teringin makan dim sum...tapi leh tahan lagik kehendak tue...beli yang instant kat tesco...tapi tak kene tekak la pulak... Izzati ngan Abie kata sedap jek...tekak aku pulak tak kena...huhuhuhuhu....

tengah aim nak pegi makan dim sum kat sogo jek...walaupun tak lah mewah tapi aku rasa dim sum situ kene jek ngan tekak haku ehehehehe..bila ek.... susah nau nak ajak geng geng hotmama nie berkumpul sekali sekala...


err mengidam ker teringin ek...sebab ku tak ada la nak dan dan ni jugak..masih boleh sabar menanti..cewaaahhh...






Tuesday, May 25, 2010

Catatan....Kisah Anak Dara Ku!!


Setiap pagi weekend celik mata jek depa adik beradik akan mintak izin nak main basikal kat depan rumah... sambil-sambil tu dia orang akan main dengan anak jiran sebelah.... jiran sebelah nie memeng suka bela kucing...dalam pada penakut dengan kucing..besar gak hati tue nak main-main dengan kucing...

al-kisah weekend maghin...cam biasa depa duk main la jugak kat luar rumah tapi kali ni petang pulak... sib baik la jenis main kat dalam pagar masing-masing kang.kalau jenis suka nak datang melepak rumah orang nie idok ler mak nie berkenan beno...

hahaha bukan pasal itu nak ku citer....entah camner..... bapak pada budak2 sebelah nie baru balik dari mana ntah.... kedai kot... kat mulut tue..ada la seputung rokok....

Izzati dengan baik budi pekertinya...

"Eeeeeee.....jangan hisap rokok laaa....nanti kalau hisap rokok sakit dada"...

haku yang dalam rumah masa tue tengah layan FB.... terus tergelak...ahaks..nak marah pun tak guna..... dah terlepas cakap...pandang gak brother tue...tengok dia wat derk jek...ehehehehe

Abie dia dah selalu sangat kene tegur....samo gak.... buat derk jek.....tak per nak...tegur selagi boleh sampai bosan yerrr...bagus gak kan......

MEROKOK ADALAH MERBAHAYA...












Catatan....Saya dah Pandai Main Game!!


Hai...nama saya Iskandar Muammar...umur saya baru jek 3 tahun 12hb Mei haritue.... mula-mula saya selalu tengok Abie ngan Mummy main computer jek..... pastue saya tengok Kakak saya main game kat komputer..... sebelum ni bila saya usik komputer mesti kene marah ngan Mummy dan Abie... dia orang kata saya tak pandai main lagik.....saya sangat sedih.... jadi bila saya sedih saya layan diri saya tengok kartun banyak-banyak sampai Mummy saya nak montah......



tapi kan..sekarang saya dah pandai main komputer dah....saya dah pandai main game...mula mula tue saya tak tau pun...tapi bila saya selalu tengok kakak saya, mummy saya dan abie saya, saya dah tau guna mouse tu macammana..... saya dah pandai klik sana klik sini......

saya pun teringin nak main game macam kakak saya...saya tengok dia asik main game jek saya pun nak jugak..... nasib baik kakak saya tak kedekut ilmu..dia ajar saya main game....


sekarang saya dah pandai main game..... saya dah pandai bukak game sendiri sebab Mummy dah siap-siap letak thumbnail kat desktop (ko tau ker aper desktop tue nak??)...saya tau mana satu nak tekan kalau nak main game...cuma saya tak pandai baca lagik..jadi bila saya nak mian pangbob (spongebob) ngan dora..saya mesti kene panggil Mummy saya....tapi kadang-kadang secara tak sengaja....saya boleh jugak bukak pangbob ngan dora tue...

kakak saya ajar guna back button...... jadi senang saya nak main game pangbob ngan dora yang lain....hehehehehe 


ini game dora yang saya main..... sekarang nie...saya selalu berebut dengan kakak dengan Mummy dengan Abie nak guna komputer...selalunye saya berebut dengan kakak....kakak selalu kena dengan saya....sebab saya dah pandai main game kakak tak leh main game lagik...saya jek boleh.....

akhinyer Mummy yang meroyan sebab tak dapat layan spacebook - bahasa kakak (facebook) ..tak dapat tengok tivi sebab bila saya main game..kakak tengok kartun... pastue Mummy jadi bosan....muahahahahahaha.....




Catatan....Introducing


Semalam MC lagik... hai kali ni asik MC jek kejenyer... kali ni... urine infection buatkan perut haku cramp...now pun rasa sakit tak leh nak jalan sangat.... sangat berat....jek rasa....

So doktor bagi antibiotik..dah makan kene la habiskan kan...adui.... so semalam nak jumpa gynae...tapi my gynae tutup klinik dia awal la pulak so me just pergi jumpa Pembantu Perubatan O&G jek...

Cuak jugak masa sakit cramp kat perut tu sebab rasa sakit lain macam.... then dah 17 minggu ni..ku belum rasa sangat lagi baby gerak-gerak.... memang sangat cuak...

Mujur la pergi klinik semalam baby tak ada pepe.... dia gerak okey jek dalam tue Mummy jek tak rasa lagik...

So..anyhow...just to introduce my 17 weeks baby in my womb.....



tunjuk kat Izzati ngan Iskandar..... Iskandar wat derk jek.. Izzati excited



Friday, May 21, 2010

Catatan....Outbrain


Siapa yang ada letak Linkwithin kat bawah posting???  Tengah-tengah blog hopping pagi tadi tetiba aku jumpa satu lagik yang lebih kurang cam Linkwithin gak....

Outbrain..... sila masuk SINI.... senang jek nak buatnyer tak susah punggg... yang best Outbrain ni dia ada rating...so kita boleh la bagi rating kat posting-posting orang,..kita nak rate posting kita pun aper ada hal..bukan orang tau pungg keh keh keh...

Lagi satu kita boleh tau berapa ramai traffic (unique visitor) yang masuk blog kita...tapi hok ni kene register la..alah senang jek bukan susah pun....

Sapa-sapa nak rasa nak tukar boleh la tukar pada Outbrain nieh...comel pun comel...

Eerr utk aper ni yer....alah...utk reference posting lama-lama so posting lama-lama kita tak ada la terkubur cam gitu jek...tak caya leh tengok kat bawah setiap posting yang haku tepek nie..ada la kotak kotak thumbnail tue kenn..kalau tak nampak....huish... 3 jumaat jek tue...... alaaaa 3 jumaat jek nak dapat makan free....ehehehehhehe

Tak paham sila tanya pakcik gugel....






Catatan....Wishlist

Selalu baca blog orang buat wishlist ni kan....
aku buat wishlist ni bersempena dengan haku mengandung......ehehehe so mengandung nie idaman adalah banyak...kuhik..kuhik.kuhik..

haritue dah buat dah...ini tak kira buat lagik..harap harap dapat la beli / buat la kennn...

Sebenarnya lebih kepada hajat haku jek sempena baby baru nie bukan la nak beli benda merapu meraban.....tapi harap harap menjadi kenyataan lah...

Mula-mula sekali haku nak full breastfeeding baby nieh....  
Ya Allah Ya Tuhanku Kau perkenankan lah doa ku untuk ku berjaya menyusukan bayi ku dengan susu dari badan ku... Mohon limpah dan rahmatMu Ya Allah...

Jadi di sebabkan masalah-masalah yang melanda....aku ada la review beberapa benda...so aku cam teragak nak membeli benda benda nieh...



apakah ini? ini adalah Medele Nipple Former.. (thanks to Ena Misdi) untuk aperkah ini.... hehehe untuk membentuk nipple ler...bagi mereka yang bermasalah inverted nipple.... aku dok survery rega dekat 60 hengget jugak....huhuhuhuhu..... second trimester sudah digalakkan utk memakai menatang nieh....huhuhuhu haruskah?? haruskah?? haruskah???


Aperkah ini??? Ini adalah MAM Nipple Shields.... utk aper kah?? untuk membantu proses penyusuan badan bagi ibu ibu yang mengalami masalah inverted nipple cam haku nieh......  ini memang dah ada dalam pala haku dari dulu lagik.... last time haku beli Medela....tapi cam tak menjadik...pastue ada review yagn sangat bagus pasal MAM Nipple Shield..rasa teruja pulak nak menerai... harga menatang ni dekat 40 hengget ler jugak...huhuhuhuhu..haruskah??? haruskah?? haruskah???

Lanjutan dari perkara di atas... kita pergi kepada perkara kedua...haku juga berhajat untuk berfull CD....huhuhuhuhu....... CD tue aper?? Cloth Diapers laaaa.... dulu kan aku ada jual kejap..la ni nak jual gak...tapi tengah kesuntukan modal ada sikit hold dulu...

So ingat baby baru nie haku nak ke arah penjimatan berganda... (cam iklan lak dah) nak berfull CD.... tapi ini semua bergantung kepada keadaan...(pulakkkkkk) sebabnya Inche Somi kan bakal meninggalkan haku dan anak-anak...so haku sorang dok handle anak-anak nan tiga tue...rasanya mampu ker tak ek.... ish Insya'allah...moga moga ku mampu....



Maghin dok kongsi ngan kawan beli CD Babyland nak buat meniaga...sekali Allah beri rezeki haku mengandung...so CD-CD tue jadi hak milik haku ler....ditambah dengan CD-CD Iskandar yang ada..... rasanya lebih dari cukup kotttsss.... tu ha kat atas tue ler CD CD nyer..macam-macam kaler..pink pun ada..sekali keluar anak jantan..... al nasib ko la nak...pakai je lerrrr.....

Iskandar nyer CD ada dalam 12 keping.... campo hok atas nie ada dalam 8 keping...so dekat 20 keping...ish cukup kan cukup ler sangat....nak tambah lagi ker ek? haruskah?? haruskah?? haruskah??

hhhmmm aper lagik yerrrrr wishlist haku nieh...... nanti la ku fikirkan...

eh..kang ada ingat haku ni kaya raya la pulak nak membeli segala macam bagai....sila ingat iyer.... CD tue dah memang ada.... yang dua di atas tue pun rasanya bukan la nak main shopping jek...harus sebulan satu barang kot.... banyak benda lagik ku nak fikir...... kalau rasa ku kaya..idok ler..,,ku ni golongan marhaen kaedahnyer..harap maklum....






Catatan....Sedang Mencari-Cari

Sedang mencari-cari ilham nak update blog...dok telek gambar-gambar dalam hp tak ada pulak cerita, berita, kisah yang boleh di hapdet dalam kotak blog haku nieh...

Hmm...nak gebang gebang aper yer....

Eh apa apa pun....pasal entry breastfeeding haku sebelum nieh terima kasih pada yang bagi nasihat galakan dan semangat....really appreciate....

Tengah mencari cari alat bantuan, ilmu dan segalanya yang patut pasal breastfeeding nieh..... aduhai jangan ku patah semangat udah lah yer...

Hmmm aper lagik ek..nanti la..ilham tak datang lagik.....







Wednesday, May 19, 2010

Catatan....Breastfeeding


Syahdu jek tengok gambar baby tengah breastfeeding nie kan. Hari ni tak gi keje...sebab tetiba mabuk datang balik then kaki pun sakit tak leh jalan sangat...umpama cam baru jek lepas bersenam...sakit peha segala....so amik keputusan tak mo gi keje..... MC tak amik lagik tunggu abie balik keje la baru gi klinik....

Back to the topic and picture..... pregnancy kali ni aku rasa nak sangat breastfeeding baby yang bakal lahir nieh.... nak nak dedua anak sebelum nie tak berpeluang nak BF disebabkan lack of knowledge dan semangat yang tidak kuat walaupun dapat galakan dari rakan-rakan yang breastfeeding... nak nyesal pun tak guna..... anak anak pun dah besar...

Kenapa aku tak BF anak-anak....aku ni ada masalah inverted nipple.... sebelah buta lak tue... dedua inverted...so ada sedikit kesusahan disitu.... jadi semangat tue cam cepat jek merudum bila tak dapat nak BF anak....

Kali nie tengah kumpul ilmu...even aku tak dapat nak kasi direct..aku harap aku dapat pump dah kasi khasiat susu ibu pada baby dalam perut nie..... tapi its not easy to be exclusive pumping mom..... arrrrgggh..... tapi tengok ada kawan-kawan yang dah berjaya dengan hasil susu yang sangat mewah...

Insya'Allah doakan aku berjaya yer...... Insya'Allah either direct BF or pumping....





Tuesday, May 18, 2010

Catatan....Blog kene terjah!!!



Tak nampak sila klik besar besar.....

Sebenarnya dah lama kene terjah ngan Abe Ben nie..tapi malu nak ghoyak... sebab blog kito ni tak gelemer cam ore lain...ehehehhehe

Tapi okey gak kan...akhirnyer blog ku kene terjah.... tima kasih pada Ben sebab sudi terjah blog I....

Entry terjah dari Blog Ben leh KLIK SINI






Catatan....Korang?



Apa korang nak buat kalau??

Tengah-tengah q untuk tunggu giliran naik bas..tetiba datang mangkuk hayun mana jek moka toyer... potong q berdiri depan kita....

haku nak jek sound mangkuk nie semalam...tapi tengah pk kan condition haku nieh..pastue nampak dia tengah bawak payung.... silap haribulan haku yang kene pelangkung...


Dalam bas..tengah duduk elok-elok tetiba ada mamat duduk depan kita.... pastue dengar dia bebel sorang-sorang yang hanya boleh didengari oleh orang sekililing dia jek...idok ler kuat beno tapi cam berbual dengan seseorang walhal tak dak saper pun yang borak ngan dia..

haku semalam tengah pening..... cam... lantok ko la sana jangan ko kacau aku sudah.... tapi cuak tetap cuak...


Duduk dalam LRT....bersebelahan dengan Orang Kurang Upaya.....jenis bukan kurang upaya apa cam orang terencat akal sikit.... kejap2 kang menyembur2 abih air liur..kejap kejap kang.... cam berbunyi eeeeww...eewww eeeww..kejap kejap kang kejang-kejangkan tangan...

haku??? istighfar jek dalam hati.... zikir banyak-banyak.... dia tak membahayakan pun..... pejam mata tido....


korang?????







Monday, May 17, 2010

Catatan....Dalam Darah ku!!!


Sebenarnya tak ada idea nak update blog..tetiba masuk blog Eynda..dia buat kuiz ni... ku pun gatal menerai....so resultnyer...


Change Google Name - Change Google Logo


huhuhuhu 75% tue kira addicted dah ek...huhuhuhuhu...ontah lah...


nak terai ker?? gi masuk SINI







Catatan....Its Confirm



Rentetan dari Entary Ini.  kat facebook... En. Abie tag daku.... berbunyi begini.....


Syarmz Zack:- akhirnya... keputusan telahpun di buat..... persetujuan telah pun di meterai..... 1/12/10 ada lah tarikh yang diberikan..... maka... berhijrah lah aku ke negara orang untuk mencari rezeki.... Azimah Abu Sujak itu lah tarikh yang diberikan oleh management i ... so .... paling cepat ptn 2 tahun.... paling lama... ikut suka nak stay sampai bila.... huhuhuhu......

So ku kene bersedia dari segi mental dan bersedia..... macam-macam gak dalam kepala nieh.....

Dua tahun??? hhhhmmm...mampu ker aku nieh??? nak ikut?? tak ikut???.... hhhhmmm.....

Lagi sekali.. macammana ek???