Friday, November 28, 2008

Tom Tom Bak - Picture Izzati terselit

Salam,

Petang-petang hujan lebat nie haku tunggu sat kat opis mentara hujan teduh. Pastu dok la meronda-ronda blog. Haku masuk la blok Pak Nil citer pasal audition Tom Tom Bak Hari tue. Tengok awal2 gambar sah sah confirm tak ada gambar haku (gambar haku tue bukan gambar anak..ekekeke).

Pastu dok scroll down...eh eh.... alahaiiiiii ada gambar anak dara ni terselit..... tu ha dia tue...gaun biru tue..betul duduk depan Pak Nil...... pandai betul cek mek ni citer dia kata ada lima orang dok audition padahal tue ha Pak Nil sorang jek...ekekekek....

Erkk gambar anak masuk dalam blog Pak Nil pun haku bangga gilerrrr kalau masuk Tom Tom Bak tue entah laaaaaa satu malaya agaknya haku canang kot...ekekekekeke

Gambar di bawah di ambil dari blog Pak Nil yerrr. Kot kot Pak Nil terselit masuk sini kang kata tak ada kredit pulak...ngeh ngeh ngeh...ampunnnn....

Thursday, November 27, 2008

Tukar Skin!!

Salam,

eheh haku tukar lagik!!!! sebabnya skin sebelum haku sendiri sakit mato nak baca..halus beno...so jangan marah yerrr...

for those yang rasa2 nak tempah tudung tue.... tunggu saya betul2 setting this thing yer..nanti you all leh pilih sendiri nak body warna apa dan mix and match dengan awning...

let me kumpul all the material....tapi pada sapa2 yang adah ada idea nak tempah tue...boleh bagi tau body nak kaler aperrr dan awning nak macammana..i will try my best....

Tudung lagik!!!

Salam,

Ngeh ngeh ngeh..jgn montah yer kawan-kawan...... tengah semangat nie haku tepek ler segala hasil yang dah jadik....so today i'm wearing this to the office...cam biasa toilet jadik mangsa....ekekekekeke.....disebabkan sesuka hati jek haku beli warna kain....so sesuka hati jugak haku padankan ngan baju apa yang ada kat rumah tue...nasib lerrrrrrrrr

Nak tempah?????? ahakssss






Wednesday, November 26, 2008

Iskandar + selimut + baby

Salam,

See the picture?? ehehehe aduhai anak bujang ku nan seorang ini. Ini semua gambar siang-siang hari nieh. Sakan nak berselimut..pastue nak berbaby (hippo tue dia panggil baby). Tepuk-tepuk sikit terus lena...

Best jek tengok dia tido cam gitu...peluk hippo tue...comel jek..(well anak ku...so sukati la nak puji kan...kuang kuang kuang). Sekali sekala datang angin dia memang time tido tue nak ber'baby'. Tak ajar pun, mujur je lah kat rumah...tak terbawak2 nak hangkut baby dia tue sampai keluar rumah. Itupun dok berebut ngan baby kakak dia...kakak dia punya memang patung baby pun...dia punya hippo pun jadi laaaa panggil baby....

Kadang-kadang nak pagi tue tue dia merengek nak susu....bila dah bagi susu tue dia merengek lagik....mata pejam..tapi dok menangis...dok tunjuk2 aper ntah rupanya dia nak berselimut..bila dah selimut senyap...terus lena....alahaiiiii.....kakak dia pantang betul berselimut...tapi si adik..suka no berselimut...... elok jek dia berselimut.....ehehehehe...tapi kelakar yang gambar2 nie siang2 hari pun sibuk gak nak berselimut.....



Izzati Audition Tom Tom Bak

Salam,

Hari Sabtu hari tue 22hb November 2008, eheh aku bawak Izzati pegi audition utk rancangan Tom Tom Bak dengan Uncle Aznil. Audition ni utk segmen Jom Borak. Thanks to Kak Kasih sebab sms bagi tau ada audition nieh. Kalau tak memang tidak ketahuan.

Izzati masa bagi tau nak jumpa Pak Nil, hari-hari dok haruk aku tanya bila-bila. So utk tidak menghampakan dia, aku bawak la dia pegi audition hari sabtu lepas. Aku tak tau camner ngan audition tue sebab kami mak ayah nie memang tak leh masuk pun, yang masuk pun just anak-anak jek. Tapi memang jelas la nampak riak gembira wajah-wajah budak-budak nie dapat jumpa Uncle Aznil. Haku pun tak dapat jumpa...

Sampai-sampai Astro dalam pukul 9 pagi, itupun tiga kali pusing aku dok carik visitor entrance kat Astro tue rupanya kena masuk through TPM daaaaa sabo je lerrrrrr...... perabih minyak tul laaa.. Izzati dah bising bila nak sampai bila nak sampai....sib baik la tergerak haku nak berenti tanya guard tue. Sampai jek tengok orang dah ramai dah...aku register isi borang tengok2...kul 9 tue Izzati nya giliran no. 68



Inilah no. giliran saya....ngeh ngeh ngeh...... haku dah rasa cuak gak la...takut Izzati boring...keluar rumah dengan tak bersarapan aper seme......on the way tue singgah gak la kat stesen minyak beli roti ngan milo dia... susu Izzati dah pesan kat dia awal-awal no susu yerrr nak susu tunggu balik rumah...dia pun okey jek.....


Gambar kat atas nie baru lepas makan..luckily kat situ ada jual makanan..idok la mummy dia nie kelaparan...hahahah bukan risau perut anak...risau perut mak.... kui kui kui..tapi haku makan ngan Izzati la...tapi Izzati excited lebih.....makan dua tiga suap jek mak dia la dok perabihkan.... tengok la gambar tue elok jek ikat dua.....rambutnya...

Gambar pun dah tunggang terbalik.....gambar nieh masa dia tengah tunggu giliran nak masuk jumpa Uncle Aznil..... dah nampak dah seronok kat muka dia tue..excited jek..padahal sebelum tue dah merengek.....jom la jom la jom la..macam la mummy ni sesuka hati jek leh suruh orang tue panggil Izzati....... tengok laaaaa rambut asal ikat dua dah lepas dah......tak sempat nak jumpa Uncle Aznil ngan ikat dua tue....dia lagi suka lepas rambut....



ehehehe..tengok la anak dara ku itu...kalau dah anak dara tue..memang la dia punya beauty concious tue tetap ada.......bukan nak haku yang touch up kan..dia nak touch up sendiri....padahal kat rumah tue aku dah bedakkan dia dah siap2..siap bereye shadow lagik....tipis je lah make up pun tak ada la tebal gila...sampai sana sementera menunggu tue...dia nak touch up lagik..tengok laaaa tak yah di ajar.... dia sendiri reti mana nak tepek..... base on obersavation jek anak dara ku itu...tengok mummy dia buat dia buat sendiri...tapi ku memang tak galakkan la dia make up...muka dah memang sedia lawa....selalu takutkan dia..kalau makeup selalu nanti dah besar muka kakak cam muka katak...ekekek aper daaa mummy nieh..



Ini la diantara ibu bapa yang sama-sama menyibukkan diri jugak masa audition tue..... haku pun sama gak sibuk..... yang nampak over excited tue parents tue sendiri...budak2 nie biasa jek....

Eh..mummy pun nak enterprem gak laaaaa....... asik anak dara nie jek..mummy pun nak jugak.... so the result?? entah lah..... depa kata kene tunggu dalam masa 2-3 minggu kalau tak receive phone call tue tak dapek la tue..... saja jek nak expose Izzati ngan benda2 cam gini....

Version citer Izzati masa audition tue...

Mummy : camne kakak best tak jumpa Uncle Aznil
Zati : Best.......
Mummy : citer la aper Uncle Aznil cakap
Zati : alaaaa kakak tak tau laaaa
Mummy : mula-mula masuk tue camner
Zati : Uncle Aznil panggil kakak..... Zati...zati...zati.... Izzati Maisarah....pastue Uncle Aznil kata....eh mana boleh jadi princess bahaya tauuuuu.....nanti tangan patah nanti macam mana...

well itu je lah version yang di ulang-ulang....haku pun tak paham pucuk pangkal citernyer....tapi masa citer tue memang laaaa nampak seronok betul Izzati tue..... yang tau kisah hanya Izzati dan Uncle Aznil sahaja.....kalau la dapat masuk tengok sendiri camner Izzati kene audition..boleh la haku citer detail kat sini...ngeh ngeh ngeh......

Tuesday, November 25, 2008

Update Blog!!

Huwarrggggghhhh!!!!!!

Semalam mc....hari nie pulak training one whole day!!! Kenot sempat nak update bloggg huhuhhuhuhu...abih training jek haku jadik cam orang blurr jek....tak tau nak buat aper.keje tak wat haper pun tak wattt....

esok pepagi haku update blog...huhuhu rajin lah diri mu wahai azimah!!!!!!

Friday, November 21, 2008

Kono lagik!!!

Tag nie datang dari Del
Ila sorry tak amik gambar mung...
tak leh amik la tak tau aperasal..

okey back to the topic


Rules & Regulations :

#01; - Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.

#02; - People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird things/habits/little known facts as well as state this rule clearly.

#03; - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

#04; - No tags back!
okey itulah peraturannye..

Tough nyer soalan tak terjawab haku.....diri sendiri mana nak tau perkara pelik diri sendiri ek..mmmmm..rasanya cam pernah jawab jek..

1. Sensitif - memang haku ni sensitif sikit orangnya...tapi jenis pendam....bila terasa ker aper ker..memang haku pendam laaa all the wayyy...act natural jek...... back home or somewhere quiet..i will broke down and cry huhuhuhuhu....

2. Cepat naik hangin...... dah la sensitif...cepat naik hangin lak tue.....hadoih...

3. Tak boleh ada sesuatu perkara yang mengganggu fikiran...selagi tak settle haku akan fikir dan muka akan susah hati...(it show weh kat muko den...kenot kontrollllll)

4. Tak leh jumpa bantal..kejap jek haku melayang.....

5. Lurveeee shoppingggggg...... kadang benda ntah haper2 pun aku leh beli...(nowadays..kenot laaaa zaman kemelesetan)

6. First impression from others - SOMBONG!!! GARANG!! TAKUT!!! hahahahahahaha..... to know me is to love me..i can be your bestest friend you know....

7. errrrrr aku latah.....tapi latah bukan cam orang tua-tua tue la...cuma tak leh kene cucuk tang pinggang jeksss (oooppssssssss pocah rahsiooo)

8. My family is my priority....tak boleh ku bayangkan andai mereka tiada...

9. Kadang-kadang suara haku nie cam petir...saper tak kenal memang ingat haku marah depa...kui kui kui...

10. Its only one Azimah bt. Abu Sujak in this world..... (ahakssssssss)

so kene nominate 10 orang yerrr..mmm saper ek....

1. Nieza Penang (silalah update blog mu itew)
2. Kak Kasih (tengah syok on the ke penang ek)
3. arrggg kenot think kenot think.. ah!! Sahira..... jawab la tag ini yer
4. Habibnasssss a.k.a Beep
5. Embun
6. Ed...a.k.a Nasi Impit a.k.a Adrina Adi (ngeh ngeh ngeh)
7. Blue Jambu
8. Erl..if you come to my blog lah..

dah tak tau nak pk ....

Thursday, November 20, 2008

Hasil Kedua - Tudung Awning

Salam,

Nak kata hasil no. 2 tue tak ada la, lepas yang awning biru tue ada dua lagik yang haku dah buat...tapi malu pulak rasanya nak tepek kat sini sebab very horror tau..sungguh2 horror...tapi ku tak pedulik ku pakai gak laaa cuma satu tue..memang tak terasa nak pakai rasa cam nak kene tong sampah jek....huhuhu sedeyyyyy...


So ini hasil yang aku rasa a bit.....again..a bit yerr kawan-kawan...puas hati... kira okey la.... tudung nie aku namakan LOW COST BUDGET tudung...sebab aper...kain tue kain biasa jek haku beli...kain yang biasa budak2 sekolah pakai pi sekolah tue jenis kain licin tue.... semeter RM7 sahaja yerr... dan awning tue...aku kekah kain pelekat yang aku rasa ada dekat 10 tahun beli tapi tak penah pakai konon2 nak buat baju kurung ngan kain pelekat....nak bagi kat Abie dia tak mo sebab meriah beno kalernyer..ngeh ngeh ngeh...so kene kekah la..

Dan taraaaaaa ini lah hasilnya...oh!! sungguh malu..lihat lah ke horrorran jahitan ku itew..malu weh serius...tapi aku harus berbangga sebab ini hasil aku sendiri tawwwww...

errr tempahan tidak dibuka lagi sehingga diberitahu muahahahaha tunggu makcik expert dulu naaaaa...




Tuesday, November 11, 2008

Usaha Pertama - Jahitan Tudung Awning

Salam,

Well inilah hasil usaha pertama aku setelah belajar membuat tudung awning hari sabtu haritue... huhuhuhu..kalau tengok betul2...betapa huduhnya jahitan ku itu.....tapi ku tak pedulik.... lantak la sana kan...kene bangga ngan hasil sendiri...

Dah pakai buat pegi ofis pun hari nieh... ngeh ngeh ngeh....practice make perfect..so aku akan practice dan practice..sebab la nie dah malas nak pakai tudung bawal2 nieh main sarung cam gini jek senang....

Eheheh asalnya tudung ni nak buat anak tudung...tapi tengok tahap labuh tue boleh diterima akal ku....ku pakai je lerrrrrr....

Ahaks..abaikan background toilet tue yerrr tak ada tempat nak amik gambor...toilet ler jadik mangsa....



Monday, November 10, 2008

Aktiviti Hari Ahad - Bersantai di Sg. Congkak

Wah haku dah tak larat nak menaip... Hari Ahad haritue tengah syok syok menjalankan projek tudung awning ku tetiba jek Abie ckp...Jom kita gie berkelah kat Sg. Congkak... huhuhuhu.... tengah semangat nak menjahit nieh....alahai..nak tak nak terpaksa la ikut jugak....

Memang tak bawak aper pun.... sib baik la Mak Long ikut dia bawak la meehoon goreng sebekas..jadi ler kan sib baik ada orang jual nasi lemak kat situ..ku belikan dua bungkus utk budak2 nie makan...dah tau kalau dah mandi sungai sejuk2 nie...sure lapar...

Iskandar masa nak datang dok la merengek jek mengantuk...tapi bila nampak air....tak ingat dah nak tidur ker aper ker.....sibuk nak terjun jek..seronok betul...dah tak ingat sejuk ker aper ker bibir dah biru2....Izzati pun sama seronok jugak dapat join masuk dalam sungai tue.. Mummy tak masuk laaa tengah bendera merah..tak koser malas...tengok jelah dari jauh..

Nasi lemak dua bungkus tue habih dua beradik tue makan.....sah sah kelaparan..... ngeh ngeh ngeh...

Gambar Iskandar sensored sikit ekekekekekeke.....jgn marahhhh..






Aktiviti Sabtu - Kelas Jahitan Tudung Awning

Salam,

Wah hari nie keje haku update blog saja lah yer.... Ini lah aktiviti haku hari Sabtu haritue..belajar membuat tudung yang berawning nieh.. seronok weh jumpa kawan2 yang tak penah jumpa...biasa jumpa di alam cyber jek.. Geng geng Forum Cari.... seronok sangat... dan seronok sebab akhirnya haku tau camne nak buat tudung berawning nieh...

First projek dalam proses lagik tak siap lagik malu le nak tepek kat sini..cam haper jek... nanti la...biasa dalam gambar bukan nampak cacat celanya...once dah siap akan ku tepekkan di sini..

Inilah antara mereka-mereka yang hadir masa Kelas Jahitan Tudung nieh.. free of charge yerrr bayar kain jek..best betul nieh......








Aku dan Pengangkutan Awam

Salam,

Huhuhu saja la nak citer pasal pengangkutan awam nie. Bukan nak citer banyak aper pun just nak share pengalaman aku jek dengan menaiki pengangkutan awam nieh. Since kereta pun tinggal satu jek so nak tak nak aku terpaksa jugak la naik public transport nieh. Pagi Abie hantar....memang tak sempat nak naik public transort sebab masuk kul 8 huhuhu maleh nak tukar time lagik....

So petang nak balik keje tue memang aku kene naik public transort. Medium yang aku gunakan adalah LRT dan Komuter.

LRT, kalau aku balik sharp pukul 5.30pm tue memang harapan aku turun stesen Dang Wangi terus dapat tren tue cerah la...if not kalau aku keluar lambat sikit 5.35pm memang aku kene que ler...dah la tue..nak naik first tren tue pun bukan senang harus terlepas dua tiga tren jugak baru dapat naik. Kadang-kadang, sebab nak cepat aku selit jugak, nampak agak2 lepas berdiri kat tepi pintu tue aku masuk jek....apa nak buat..terpaksa la...


camnie la keadaan kat Stn. LRT Dang Wangi petang-petang nak balik kerja.... huhuhuhu... ini pun kira ala-ala tak ramai la jugak.... aku que pun dah belakang nieh... amik gambar pun curik-curik kang orang kata...tak ada khoje minah nie amik gambo orang kat stn. Harap maaf kualiti gambar kurang memuaskan sebab haku guna camer phone jek...

Aku turun kat Stn. KL Sentral sebab aku kene naik Komuter pulak nak balik ke Kajang. Huhuhu skrg Komuter dah wat sistem que jugak...bagus ler tue...tapi tren sampai hampeh jugak menderu2 gak orang masuk tak ingat que tak ingat aper dah...yang penting dapat masuk sebab tren akan jadi sepadat-padatnya... dan aku tak penah tahu pun tren nie sampai baper minit sekali. Asal sampai jek memang berasak la nak masuk tren..nak tunggu next tren harus la pukul lapan aku sampai rumah kot. Ini pun aku naik tren dalam pukul 6.20-6.35 kul 7.00pm gak la aku sampai kat Kajang nun....

Hari Jumaat lepas aku rasa kemuncaknya laaaa sesak napas aku naik komuter nieh.. Orang sepadat-padatnya.... memang berpeluh tue tak usah ckp laaaa... pastu serius haku sesak napas....aircond dalam komuter aku dah tak terasa dah..... peluh mercik mercik jek..... nafas turun naik...huhuhh nak pitam pun ada....sabar jek haku tunggu sampai ke Stn. Serdang (yang mana keadaan clear sikit sebelum sampai Kajang)..... silap haribulan boleh haku muntah belahak kat dalam Komuter nieh..



Keadan dalam Komuter..ini kira dah lengang dah neih....sebelum tue sepadat2 umat....aku tak yah pegang tiang pun boleh berdiri elok jek tanpa jatuh..serius..masa nie....aku tak larat benonyer...tapi saja nak amik gambar for the sake of this entry..kui kui kui....

Muka lawak anak-anak

Salam,

Gambar ni dah lama terperam dalam hp nieh ha.....dah lama nak share kat sini tapi asik la tak sempat jek nak letak... anyway ini la muka lawak anak-anak den. Si kakak la sibuk nak tiru muka adik....

Itu muka adik time makan makanan yang ala-ala masam.... pantang saja benda masuk mulut start la wat muka cam gitu saja jek sebab agaknya dia suka tengok orang gelakkan dia.... si kakak saja nak tiru-tiru nak orang ambik gambar dia jugak..ehehehe..anyway..tengok lah....







oh abaikan keadaan sekeliling yang begitu tidak kemas itu..ngeh ngeh ngeh..

Monday, November 3, 2008

Tag from Ila

Salam,

Disaat ku meronda-ronda melihat blog orang....tetiba jek haku di tag oleh si Ila aduhai sabo je lerrr dak Ila nieh.....dah tak pasal2 haku kene amik gambo la pulak.... sebelum itu... Ila hampeh mu pandai ek...... ku tak leh copy paste..uwaaa malasnya nak taip balik...

Caranya.

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself rigt now.
2. Don't change your cloth, don't fix your hair...just take a picture
3. Post a picture with no editing
4. Post this instruction with with your picture
5. Tag 10 people to do this



Pandanglah lihat lah...... gambar di atas memang very fresh from oven. Hari ni pi opis pakai unipom...huhuhuhu...muka pucat lesi..ahaksss lipstick dah abih....sebab dok sarapan pagi tadik..tak koser nak tenyeh balik.... amik gambo waktu menghampiri lunch time (haperdaaa ayattt)...err gambar amik sendiri.... ahaks guna timer beb....kelako kelako....... benonyer aku tepek gambo dalam blog haku nei pung tak penah nak edit-edit pungggg.....

Mmmm saper pulak ku nak tag yerrrr.......alah tak yah laaa...maleh..ku layan mu jek Ila... ngeh ngeh ngeh......

High School Musical 3


Salam,

Huhuhuhu...tetiba tajuk berunsur keremajaan gituk. Well sonok gak layan cite-citer remaja ni sekali sekala. Buat haku terjebak gara-gara Izzati tue lah.....yes...she just 4 years old yer friends.... tapi umur cam gitu dia dah reti dah citer HSM nieh... no wonder la dia ada sepupu-sepupu perempuan yang lagi tua dari dia, yang pandai dah....

Sebenarnya ingatkan nak tengok HSM 3 ni ramai-ramai ngan sepupu-sepupu Izzati...tapi tue lah..masa tak mengizinkan la pulak nak tengok ramai-ramai. So hari Sabtu haritue, Abie ajak tengok wayang tiga beranak. Iskandar kene tinggal kalau tak kejenya nak tutup mulut dia je lah dalam panggung tue.

Okey lah jugak HSM 3 nie. Aku suka lagu-lagu dia..best best...tapi yang most capture halwa telinga aku nie... "Can I Have this Dance" itupun kalau aku tak tersilap tajuk. Tapi lagu-lagu dalam HSM 3 nie memang best, rasanya cam harus jek nak carik dia nyer soundtrack..kui kui kui...omak lak lelebih dari anak.

Anyhow... Izzati memang suka HSM nieh....tapi bila bawak tengok wayang dia tak bebas rasanya.... iyelah dah la gelap pastu kene maintain duduk jek sepanjang perjalanan citer.... kalau kat rumah bila dia layan HSM 1 & 2 nie dia boleh joget2 sekali. Tak per lah Izzati, bila keluar cd dia sok nanti mummy belikan la yer... layan la sampai montah...bukan Zati yang montah, mummy yang montah nak layan.

For those yang mengikuti cite ni HSM nie dari awal..... okeyla...recomended la nak tengok HSM3 nieh..... pi lah bawak anak-anak, anak sedara, anak mata, anak tekak...ekekekekek....